7 Temmuz 2008

Irak`a Çimento Sevkiyatı

Irak'ın imarı için gerekli olan çimentonun karşılanması yönünde günlük ortalama 5 bin ton dolayında çimentonun sevk edildiği Irak'a, aracı firmalar vasıtası ile çimento sevkıyatı yapılıyor. Suriye'den de gelen çimento talebi üzerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ki tüm çimento fabrikaları kapasite artırımına geçti.

İşsizlere de istihdam imkanı sağlayan fabrikaların tam kapasite çalışmasına rağmen, bu yönde gelen talebi karşılayamadığı belirtildi. Irak ve Suriye plakalı araçların yanı sıra Türkiye'deki kamyon ve TIR'larla çimento sevkiyatı yapan sürücüler, iş bulma imkanına kavuşmanın sevincini yaşadı. Türk nakliyecilerin Irak'a götürdükleri çimentoyu Zaho'da boşattıkları ve buradan da Irak plakalı araçların Irak'ın iç kesimine götürdüğü ifade edildi. Adeta altın yılını yaşayan çimento fabrikalarının ülkeye döviz akışında da büyük katkı sağladığı kaydedildi. İç piyasaya sınırlı çimento veren fabrikaların gözde pazarının şu sıralar Irak olduğu bildirildi. Mardin Çimento Genel Müdürü Önal Öner ise fabrikalarında oluşturulan istihdam ve iş kapasitesi ile bölgenin gelişimi açısından örnek bir şirket konumunda olduklarını ifade ederek, "Çimento pazarında ümit verici gelişmeler perspektifinde 2006 yılında start verilen ve 45 milyon Euro'ya mal olan ikinci klinker yatırımımızın devreye girmesiyle yıllık toplam klinker üretimimiz 2 milyon tona ulaştı. İhracatı Irak'a kaydırdık; İç piyasanın talebini karşıladıktan sonra ihracat yapıyoruz. Şu anda Irak'tan çok ciddi bir talep var ama Irak'ı sabit bir pazar olarak görmüyoruz. Bir fırsat kapısı olarak görüyoruz, bu pazarın ya 2 ya da 3 yılı var. Biz de bundan Mardin Çimento olarak yararlanmak istiyoruz."dedi.

Türk şoförleri ise nakliyenin büyük bir kısmını komşu ülkenin araçlarının yapmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, tam bir araç deposuna dönüşen bölgende araçlarına fırsat tanınması gerektiğini söyledi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum