16 Temmuz 2008

Kızıltepe`ye Sınav yasağı gelebilir...

Müfettiş ve komisyon üyeleri kopya çekme olaylarının ÖSS ile OKS’nin birbirlerine organize bir şekilde bağlantılarının bulunup bulunmadığını da ayrıntılı bir şekilde araştırıyor.

Kızıltepe, ÖSS ve OKS’de kopya çekmelerle gündeme geldi. ÖSS’de sınav salonlarına cep telefonunu ayakkabılarının içine gizleyip giren bazı kişiler salon görevlilerince yakalandı.

Sınava giren ve üzerlerinde cep telefonu bulunan 84’ü öğrenci ile bu öğrencilere dışardan yardımda bulunduğu iddia edilen 93 kişi olmak üzere toplam 177 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişiler polisteki soruşturmalarının ardından sevkedildikleri adliyede serbest bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ndeki OKS ve ÖSS’deki toplu kopya hakkında soruşturma başlattı.

Yetkililer, "Soruşturmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Organize kopya çetesini harekete geçiren kişi ve kuruluşların tespit edilmesinin ardından, Kızıltepe’de bundan sonraki yıllarda sınav yapmamayı düşünüyoruz. Bu ilçedeki merkezleri iptal edeceğiz. İlçede sınava girecek olan öğrencileri de bundan sonra Mardin merkez veya yakın çevre ilçelerde sınava alacağız" dediler.

ÖSYM yetkilileri de MEB’le aynı yönde karar aldıklarını belirterek, "Bundan sonraki sınavlarda Kızıltepe’deki okulları kullanmayı düşünmüyoruz" diye konuştular.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum