8 Temmuz 2008

Mardin Özel Boya ile Boyatılacak

Mardin evleri için özel olarak ürettiği "Mardin Taş Beji" rengi ile güzel Mardin evlerini boyayacak olan Gülen boya Mardin Belediyesi işbirliği ile Kırklar Kilisesi sokağını restore etti.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Gülen boya ile yapılan anlaşma gereği Mardin merkezde bulunan yaklaşık bine yakın beton evlerin taş rengine boyanması için anlaşması yaptıklarını söyledi. Pamukçu, "Bu amaçla sit alanımızda bulunan tarihi anıtsal binalarımızın Diyarbakır kapıdan başlayarak Savurkapı Mahallesi eski hastaneye kadar 1'nci caddedeki sağ ve sol çirkin görüntü arz eden binaları gerek taş kaplanması gerekse ders tabir ettiğimiz yerlerin onarımı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor." şeklinde konuştu.

Metin Pamukçu, "Şimdi de beton binaların hepsini Gülen boya tarafından özel imal edilen ve Mardin taş rengini alan boya ile evleri boyayacağız. Ayrıca Gülen boya ile yapılan iş birliği sonucu tarihi Kırklar kilisesi sokağı restore edildi. Bütün elektrik, kanalizasyon şebekeleri yer altına indirildi. Kiliseyi gelen turistler rahatlıkla bu sokaktan geçebilecektir. Mardin'de kesinlikle din dil ırk ayrımı yapmadan hizmet vermeye çalışıyoruz. Camiye verdiğimiz önemi kiliseye de veriyoruz. Kentimizdeki hoşgörü ortamını her geçen gün daha da pekiştiriyoruz. Bu çalışma ile uzatan bakıldığında Mardin evleri aynı rengi taşıyacaktır.Hedefimiz tarihi kentimizin çirkin görüntü arz eden binaların dış cephelerinin tamamen kesme taş rengine boyanmasıdır." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum