7 Temmuz 2008

Mardin'den 405 Kişilik İlk Kafile Mersin'e Gitti

Milli Eğitim Bakanlığı ile GSM iletişim şirketi Turkcell işbirliği ile düzenlenen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Mardin'den 405 kişilik 1. kafile Mersin’e gitti.
Öğrencilerin 5 gün kalacakları Mersin yolculuğu öncesi projeyle ilgili açıklama yapan Mardin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Uçar, proje ile ilgili olarak; Mardin’den Mersin İline 3 grup halinde 9–9–8 lik otobüs gruplar halinde 26 otobüs’le, 7,8 ve 9,10. sınıf öğrencilerinden 1092
öğrenci, başlarında her otobüste biri bayan biri erkek 2 öğretmen ile 1 idareci olacak şekilde 78 kişi ile birlikte toplam 1170 öğretmen-öğrenci olarak, 5 günlük gönül köprüsü gezisine katılacaklarını söyledi.
Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mardin'den Mersin'e giden öğrencilere de bazı tavsiyelerde bulunan Uçar, "Öğrencilerimizin gezi boyunca kendilerine güvenmelerini istiyorum. Gezi süresince farklı aileler ile tanışacaklar. Onlar ile kaynaşacaklar. Gittikleri her yerde her türlü sosyal aktivitelere ve organizasyonlara katılmalarını istiyoruz" dedi
Uçar, projenin amacının, dostlukları geliştirmek, ön yargıları kırmak ve zihinlerde sevgileri oluşturmak olduğunu bir kez daha yineledi.
Öğrenciler davul zurna eşliğinde çekilen halaylar ve aileleri tarafındanMersin’e uğurlandı. Kafile yola çıkarken öğrencilerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.
Bu arada "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Samsun'dan ilköğretim 6-7. sınıf ile ortaöğretim 1-2. sınıftan oluşan 336 öğrenci ve 24 öğretmen Mardin'e geldi.

Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum