11 Temmuz 2008

Mehmet Edip Yüksel Ödülünü Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan Aldı…

Mardinli İş Adamı Mehmet Edip Yüksel Ödülünü Meclis Başkanı Köksal Toptan’dan Aldı…

Yüksel, Mardin’de Yaptırdığı Anadolu Lisesi ve Camiden sonra Artuklu Üniversitesine Bir Fakülte Binası ve Halk Kütüphanesi yaptırmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı Toplantısında, 74 kişi ve kuruma TBMM Üstün Hizmet Ödülü' verilmesi kararlaştırılmıştı.

Başkanlık Divanı kararına göre, Mardin ilinden Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen tek aday hayırsever iş adamı Mehmet Edip Yüksel oldu.

1931’de Mardin’de doğan Mehmet Edip Yüksel, İlk, orta ve lise öğrenimini Mardin’de tamamlamış, Fransızca bilen çok yönlü bir işadamıdır. Yedi çocuk babası olan Yüksel’in oğullarından biri olan Yrd. Doç.Dr. Cüneyt Yüksel 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesidir.

Mehmet Edip Yüksel Holding’in Onursal Başkanı olan Mehmet Edip Yüksel, Mardin’e her zaman hizmetlerini sürdürmüş hayırsever bir iş adamıdır. Yüksel tarafından eğitime yüzde yüz destek kampanyasıyla yaptırılan yirmi dört derslikli “Mehmet Edip Yüksel ve Fatma Yüksel Anadolu Lisesi”, 16 Mart 2008 tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmış, 8 bin metrekarelik alanda inşa edilen dört katlı 720 kapasiteli Mehmet Edip Yüksel ve Fatma Yüksel Anadolu Lisesi bünyesinde öğrenciler için laboratuarlar, bilgisayar odaları, kütüphane ve konferans salonunun yanı sıra sportif faaliyetleri için basketbol sahası ve voleybol sahası bulunuyor.

Mehmet Edip Yüksel tarafından Mardin merkeze yaptırılan cami Mardin’in tarihi dokusuna uygun olarak özel taş mimarisiyle inşa ettirilmiş ve Mardin’in maneviyatına sağladığı katkı yanında, oldukça özel mimari yapısıyla da tarihi kültürüne katkı sağladı.

Mehmet Edip Yüksel, Mardin’in Türkiye’de ve dünyada adının en iyi şekilde duyurulması için hayır işlerini büyük bir özenle sürdürmeye devam edeceğini söyledi. Bu bağlamda, kısa vadede okul ve camii etrafında yeşil alanların arttırılması, kültür merkezleri yapılması, ormanlık alanların oluşturulması ve sağlık hizmetlerinin ihtiyacı karşılar şekilde giderilmesi gibi yeni projeler de hazırlandığı ifade edildi. Eğitime verdiği önemle tanınan Mehmet Edip Yüksel’in en son hayır projesi ise yeni kurulan Mardin Artuklu Üniversite bünyesinde bir fakülte binası inşa etmektir. Üniversite için özel bir önem gösteren Yüksel; bunun yanı sıra Mardin iline Modern bir halk kütüphanesi kazandırmayı düşündüklerini söyledi. Mehmet Edip Yüksel” Gerek Mardin’e yaptığımız hizmetler, gerekse iş hayatında ülkemizde gösterdiğimiz emek sayesinde bu ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyum” dedi.

TBMM’de düzenlenen ödül töreninden sonra açıklama yapan Yüksel, bu ödülü tüm Yüksel Ailesi adına aldığını söyledi ve aile olarak Mardin’e bağlılığının bir simgesi olarak gördüğünü belirtti. Yüksel, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle bunu gösterdiklerini söyledi. Mardin halkına ve Mardin’e olan düşkünlüğüyle tanınan bir aile olduklarını söyleyen Yüksel, son seçimde Mardin’den aday gösterilen ve halkın büyük bir desteğiyle meclise Mardin Milletvekili olarak giren oğlu Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in de aldığı eğitimi, deneyimlerini, geçmişini Mardin için kullandığını belirtti ve başta Mardin halkı olmak üzere kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkürlerini iletti.

AK Parti Mardin Milletvekili, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; AB Uyum Komisyonu ve AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel bu ödüle layık görüldükleri için çok mutlu olduklarını ve eğitime özel önem verdiklerini söyledi. Yüksel Mardin’de eğitimle ilgili yaptığı çalışmalar için şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi Sn. Başbakanımızın önderliğinde başlatılan Eğitime %100 Destek Kampanyası kapsamında Mardin’imiz en çok desteği alan illerden biri olarak göze çarpmaktadır. Şu bir gerçek ki Millî Eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lâzımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur. Ben Mardin’imiz için; Mardinli hemşerilerim için üç önceliğimi her zaman Eğitim, Eğitim, Eğitim diye sıraladım. Ben Mardin’de doğdum, Mardin’den çıkıp büyük hayallerimi gerçekleştirdim. Harvard Üniversitesi’ni bitirdim. Sonra Dünya Harvardlı'ların başkanı seçildim. Şimdi istedim ki benim gerçekleştirdiğim bu hayalleri Mardinli çocuklarda gerçekleştirsin. Bunlar hayal olmaktan çıkıp artık gerçek olsun. İşte Mehmet Edip - Fatma Yüksel Anadolu Lisesi’ni de bu önceliğim doğrultusunda, Yüksel ailesi olarak yaptırdık. Tüm hayırseverlerin de okul yaptırmasını, eğitime katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Biliyoruz ki “İlim öğrenen ve öğreten; cehaleti savıp kovalayan çok büyük hayır işler. Ben ve ailem bu konuda Mardin için emeğimizi sonuna kadar harcayacağız. Yaptırdığımız okul ve caminin yanı sıra yeşil alanların arttırılması, kültür merkezleri yapılması, ormanlık alanların oluşturulması ve sağlık hizmetlerinin ihtiyacı karşılar şekilde giderilmesi gibi yeni projeler de hazırlıyoruz” dedi.

Artuklu Üniversitesine Fakülte Binası Ve Halk Kütüphanesi Yaptıracak…

En son hayır projelerinin ise yeni kurulan Mardin Artuklu Üniversite bünyesinde bir fakülte binası inşa etmek olduğunu belirten Mehmet Edip Yüksel bunun yanı sıra Mardin iline Modern bir halk kütüphanesi de kazandıracaklarını sözlerin ekledi.

Yaklaşık 3 saat süren ödül töreninin ardından TBMM ödül töreni için bulunan grup meclis başkanının törene katılanlara verdiği resepsiyon ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum