22 Temmuz 2008

Mstk 16.Çalışma Platformu Bildirisi Yayımlandı

Mstk 16.Çalışma Platformu Bildirisi Yayımlandı

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları 16.Çalışma Platformu toplantıyı düzenleyen ev sahibi İstanbul’daki Mardin’liler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (“MAREV”) daveti üzerine Mardin Artuklu Üniversitesi özel gündemini görüşmek üzere 10 Mayıs 2008 Cumartesi günü, saat 10.00’da MAREV’in İstanbul, Kadıköy, Kozyatağı’ndaki sosyal tesislerinde, eski Bakanlarımızdan Sayın İbrahim Aysoy, Mardin Milletvekilleri Sayın Süleyman Çelebi, Sayın Gönül Bekim Şahkulubey, Sayın M.Halit Demir, Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, Mardin Belediye Başkanı Sayın Metin Pamukçu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Kadri Balcı, Haliç Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Çakır, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Sayın Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Ömerli Belediye Başkanı Sayın Servet Cemiloğlu, Kabala Belediye Başkanı Sayın Şakir Nuhoğlu, Kıraç Belediye Başkanı Sayın Hamit Öncü, Mardinli akademisyenler Prof. Dr. İhsan Mungan, Prof. Dr. Murat Dilmener, Prof. Dr. Oktay Gözü, Doç. Dr. Mehmet Hasan Eken, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Demir ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Hüsnü Paçacıoğlu, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, İskenderun’da Mardin’liler tarafından kurulmuş Vakıf ve Dernek gibi Mardin Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çeşitli mesleklere mensup çok sayıda Mardinli’nin katılımı ile toplanarak çalışmalarına başlamış ve çalışmalarını gün boyu sürdürmüşlerdir.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (kısaca “MARSİT”) 15.Çalışma Platformu’nda kabul edilen MARSİT çalışma usul ve esasları yönergesi gereğince, ev sahibi Marev Genel Başkanı Sayın Fehmi Tahincioğlu’nun MARSİT 16. Çalışma Platformu, Başkanlık Divanı Başkanlığı için Av. Haluk Eldem’i, Başkan Yardımcılığı için Süreyya Ensari’yi ve Divan Sekreterliği için Av. Dalin Midyat’ı aday gösterdiğine ilişkin önerge, okunarak oybirliğiyle kabul edilmiş, saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip gündemin görüşülmesine geçilmiştir.

Açılış için kürsüye gelen Marev Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu;

Mardin Artuklu Üniversitesi özel gündemi ile hazırlanan bu toplantımıza hoş geldiniz. Mardin’in üniversiteye olan hasretini gidermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesinin temeli ilgili yasanın 16 Şubat 2007 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle atılmıştır. Mardin için çok önemli olan üniversitemizin kuruluşunda tüm Mardinlilere çok önemli görevler düşmektedir. Tüm Mardinliler adına herkesten gayret ve maddi, manevi katkılar bekliyoruz dedi.

Marev Genel Başkanı Sayın Fehmi Tahincioğlu, açılış konuşmasını yaptıktan sonra, sırasıyla Divan Başkanı Av. Haluk Eldem, Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, Mardin Belediye Başkanı Sayın Metin Pamukçu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kadri Balcı söz alarak, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları hakkında bilgi vermişlerdir.

Divan Başkanı ve Marev Yönetmenler Kurulu Başkanı Av. Haluk Eldem;

Bugün Mardin Artuklu Üniversitesi için önemli ve tarihi bir gündür. Artık söz söyleme değil iş yapma vakti gelmiştir. Üniversitemizin arazi tahsisi ve aplikasyon çalışmaları tamamlanmıştır. İçerideki salonumuzda yerleşkenin planları görülebilir. Bazı kamulaştırma işleri var. Mardin Artuklu Üniversitesine Genel Bütçe’den sadece 4.000.000.- (Dörtmilyon) YTL.’lik bir ödenek ayrılmıştır. Bu bütçe ile hiçbir şeyin yapılamayacağı aşikârdır. Parlamenterlerimizden büyük beklentilerimiz var. Yurt binası çok acil ve çok önemli bir konudur. Hayırseverlerden bu konuda da yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar;

Biz üniversiteyi bir sene önce kurduk. Şu anda mimarlık fakültesi 41 öğrenci, Sağlık M.Y. O. , Mardin M.Y. O. ve Midyat M.Y. O. toplam öğrenci sayımız 1000’e yakın. Bu arada üniversiteye yerleşke alanı sağladık. Daha sonra İTÜ’nün destekleri ile Yüksel Demir Hoca’nın gayreti ile projelendirme başladı. Avan projesi hazırlandı. Bütçemiz 4,7 trilyon. Bu bütçenin içinde hiçbir yatırım harcaması yok, kamulaştırma için bütçe yok. Hepsi cari giderler. Bu bütçe ile hiçbir şey yapamayız. Tahsis edilen alan 4.200 dönüm civarı. 3.200 ‘ü üniversiteye, 1000 dönümü de ağaçlandırma için çevre müdürlüğüne ayrıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır’da şehir ağaçlandırması yaptıklarını ve 10 trilyon bütçe ayırdıklarını biliyoruz. Biz de İstanbul Büyük Şehir Belediyesine yazılı başvuruda bulunduk. Ayrıca Sn. İstanbul Valimize de bu konuda ricada bulunmuştum. Yardımcı olacağını söyledi. Şayet bu bölgeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırırsa, toplam 4-5 trilyonluk bir destek elde etmiş oluruz.

Kültür merkezinin inşaatı % 87 düzeyinde tamamlandı. Bunu ağustos 2008’de tamamlayacağız. Dolayısıyla önümüzdeki eğitim, öğretim yılında biz burayı üniversitemize tahsis edeceğiz. Rektörlük binası ya da fakülte olarak kullanılabilir.

T.P.A.O. Batman Üniversitesine 5 trilyon civarı bir katkı sağladı. Aynı katkıyı biz de istiyoruz. Bu konuda milletvekillerimizden destek bekliyoruz. T.P.A.O Genel Müdürü ile görüştüm, hayır demedi. 1.5-2 trilyonluk bir miktarı onlardan önümüzdeki bütçeden alabilirsek bu parayla bir fakülte binası yaparız. Bu işin en kestirme yolu, Sn. Başbakanın talimatıdır. Hazine temsilcisi bu tür sosyal sorumluluk projelerinde biraz problem çıkarıyor. Ancak, Sn. Mehmet Şimşek ile görüşülürse bu olumsuz görüş de bertaraf edilir.

Aynı yardımı OYAK’tan da istedik ama pek olumlu değillerdi. Diğer hususta, bir eşya piyangosu düzenlemeyi düşünüyoruz. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Sembolik hediyelerle 600.000 YTL civarı bir katkı sağlamayı hedefliyoruz.
İTÜ’ye projeleri yaptırıyoruz. Bunun için de paraya ihtiyacımız var. Piyasaya yaptırsaydık 1 trilyona yakın tutardı.

20 YTL’den 30.000 bilet toplamda 600.000 YTL’lik bir eşya piyangosu düzenleyelim. Ama bu rakamı 50.000 bilete de çıkaralım derseniz çıkarırız.

Mardin Belediye Başkanı Sayın Metin Pamukçu;

2004 yılında eski valimiz Sn. Temel KOÇAKLAR ile ilk adımların atılmasından bu yana, çeşitli nedenlerle istediğimiz hızda ilerleyemedik. Eski milletvekilimiz Sn. Süleyman BÖLÜNMEZ’in bize vermiş olduğu taahhüt de bizim gecikmemizden dolayı aksadı. Ayrıca Sn. Zeynel Abidin Erdem’den de öğrenci yurdu için söz aldık. Biz belediye olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Kadri Balcı;

Mevcut olan birimlerden sadece Mühendislik Fakültesindeki Mimarlık Bölümü açık.41 öğrencisi var. Bu öğrenciler Dicle Üniversitesi bünyesinde öğrenimlerine devam etmektedir. Temennimiz en kısa zamanda bu öğrencilerin üniversitemizde öğretim görmesidir.

Maalesef kapalı spor salonumuzun hali içler acısı. Ben bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Midyat M.Y. O.’da maalesef ne idari ne akademik tek bir kadromuz yok. Maalesef Midyat Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri devam ediyor. Yani orta öğretim öğretmenleri yüksek okulda ders veriyor. Şüphesiz ki bu imajımız için ve Mardin halkı için hiç iç açıcı bir görüntü değil. Bu binaları koruyacak elemanımız dahi yok. Aslında tahsis edilen arazi yeterlidir. 4337 dönümdür, bunun 1.180 dönümü ağaçlandırma için Çevre İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir.

Fakat buradaki en büyük sıkıntı Mardin-Diyarbakır yolu ile hiçbir bağlantısının olmamasıdır. Dolayısıyla kamulaştırma ile ilgili önemli bir sorunumuz var. Yaklaşık 550 dönümlük bir alan kamulaştırılmalıdır. Tüm bu nedenlerle hepimizin elimizi taşın altına koyması gerekmektedir.

Divan Başkanı, gerek inşaatı devam eden konferans merkezinin ve gerekse Diyarbakır yolu üzerindeki arazinin Üniversiteye tahsis edilmiş olmasından ve bu konudaki çabalarından dolayı Vali Sayın Mehmet Kılıçlar’a Platform adına teşekkürlerini bildirmiştir.

Daha sonra sırasıyla söz alan iş adamı Sayın Zeynel Abidin Erdem, iş adamı ve geçmiş dönem Mardin milletvekili Sayın Süleyman Bölünmez’in, Mardin Artuklu Üniversitesine fakülte binası ve yurd yapılması konusundaki vaadlerini tekrar ile, arazi ve projeler hazır olur olmaz, inşaata başlayacaklarını teyit etmeleri, platforma katılanlar tarafından alkışlarla ve tebriklerle karşılanmıştır.

Yrd. Doç. Dr. Yüksel Demir Üniversite’ye tahsis edilen arazi ile ilgili çalışmalar ve projeler hakkında görsel sunum eşliğinde bilgi vermiş, Divan Başkanı bu projede gerek Yrd. Doç. Dr. Yüksel Demir’e ve gerekse bu projede birlikte çalıştığı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mensubu akademisyenlerinden oluşan çalışma grubuna platform adına teşekkürlerini bildirmiş ve değerli ekibi davet ile katılımcılara alkışlar arasında takdim etmiştir.

Daha sonra sırasıyla Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çakır, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Prof. Dr. İhsan Mungan, Prof. Dr. Oktay Gözü söz alarak Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kuruluşu ile ilgili düşüncelerini ifade ve, Üniversite’nin bir an önce yapılanarak, eğitime başlayabilmesi için gönüllü katkıların önemine işaret etmişlerdir.

Yemek arasından sonra düzenlenen sade ve kısa bir törenle Mardin’in Savur ilçesine Yatılı Bölge Okulu yaptırarak Türk eğitimine bağışlayan Cıngıllıoğlu ailesinin değerli mensuplarının plaket ve beratları Mardin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, Milletvekillerimiz, İş Adamı Sayın Zeynel Abidin Erdem ve Marev Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu tarafından alkışlar arasında verildikten sonra çalışmalara devam edilmiş ve ilk olarak söz verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Sayın Hüsnü Paçacıoğlu, görsel sunum eşliğinde;

Biz Sabancı üniversitesini 5 yıllık çalışmayla kurduk. 1997’de, mali konularla ilgili bir bütçe oluşturduk. İlk defa 1999 yılında da öğretimimize başladık. Biz bu üniversitede öğrenci merkezli bir yapı oluşturmaya çalıştık. Öğrenimi pratikle iç içe düşündük. Biz öğretmeyelim, öğrenci öğrenmeyi öğrensin, araştırsın istedik. Bizde öğrenci alanını baştan belirlemez. İki senelik ortak temel eğitimden sonra alanını seçer, ayrıca etkin bir iletişim hedefledik bilgi ve teknolojiye çok önem verdik. Üniversite tamamında bize 200 milyon dolara mal oldu. Bize göre pahalı çıkmadı. Çünkü A’dan Z’ye planlı ve programlı gittik. Beklenmedik masraflarla karşılaşmadık. Size tavsiyem sonraki çıkması muhtemel masraflardan kaçınmak bunun için de çok iyi planlama yapmaktır. Bizden çok daha fazla para harcayıp da, bizim ulaştığımız başarıya ulaşamayan üniversiteler var.

Bu sunumdan sonra Sayın Hüsnü Paçacıoğlu bu vesile ile Sabancı Vakfı tarafından Mardin’de Tarihi Süvari Kışlasında yaptırılmakta olan “Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Mardin San’at Galerisi” hakkında bilgi vererek, restorasyon çalışmaları bu yıl bitecek olan Müze’ye, Mardin’lilerin ellerinde bulunan Mardin’le ilgili objeleri (eser) bağışlamaları için çağrı yapmış, bu konuda Mardin’lilerden katkı beklediklerini, müzeye bağış yapacakların yanına bağışçının adının yer alacağını ifade etmiştir.


Divan Başkanı bu vesile ile, Sayın Hüsnü Paçacıoğlu’na ve Sabancı ailesine Mardin’liler adına tekrar teşekkürlerini bildirmiş, Sayın Sakıp Sabancı’yı bir kere daha rahmetle anmıştır. Marev tarafından toplantıya davet edilen Kayseri’li iş adamı Sayın Süleyman Çetinsaya söz alarak;

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bir an önce yapılandırılarak eğitime başlayabilmesi için Mardin’lilerin gönüllü katkıları çok önemlidir. Erciyes Üniversitesi 1982 yılında kuruldu. Şu anda 50 fakültesi var. Fakülte binalarının 4 tanesi Devlet tarafından, geriye kalan 46 bina ise Kayserili hayırseverler tarafından kurulmuştur. Az önce Mardin’li hayırseverlerin fakülte binası yapma konusundaki taahhütlerine şahit oldum. Eğer uygun görür, beni de bir hemşehriniz olarak kabul eder ve 9 tane Mardin’li hemşehrimiz, Üniversite’ye 9 bina yapmayı kabul ederse, 10.kişi olarak ben de 5.000 metrekarelik bir binayı bir yılda yaparak, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne hediye etmeyi taahhüt ediyorum. Sayın Süleyman Çetinsaya’nın bu vaadi toplantıya katılanlar tarafından ayakta alkışlanarak karşılanmış, toplantıya katılan Mardin’lilerin tümü Sayın Süleyman Çetinsaya’yı bu örnek davranışından dolayı tebrik ederek, teşekkürlerini şahsen bildirmişlerdir.

Sırasıyla söz alan Mardin Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri;

Sayın Edip Adil Ergün, Sayın Ferhan Ademhan, Sayın Osman Göktekin, Sayın Salih Bayar, Sayın Halil Aslan söz alarak Mardin Üniversitesi’nin kuruluş ve yapılandırılması konusundaki görüşlerini ifade etmişlerdir.

Divan Başkanı, tüm konuşmacılardan sonra söz almalarının daha doğru olacağı yolundaki önerisini kabul eden milletvekillerine teşekkür ile, toplantıyı sonuna kadar izleyen milletvekillerimize söz vermiştir.

Söz alan Sayın Süleyman Çelebi;

Üniversitemize yapılacak çok şey var. Herkes elini taşın altına koymalı. Bugün, hayırsever Mardinlilerin hamiyetlerini gösterecekleri bir gündür. Özellikle, metropollerde yaşayan Mardinlilerin üzerine düşen bir görevdir. Sn. Süleyman Çetinsaya’dan önce 9 hemşerimizin bizi müjdelemesini bekliyorum. Biz siyasiler olarak, devlet bazında yapılabilecek her şeyi yapmaya hazırız. Geçen hafta Salı günü YÖK Başkanıyla görüştüm. Üniversitemizin kadro ihtiyacını dile getirdim. Ayrıca Tıp Fakültesi hususunu da konuştuk ve bu konuda kendilerinden söz aldım. Ayrıca kamulaştırılacak alanlarla ilgili, Sn. Mardin Belediye Başkanımız çeşitli düzenlemelerle bu alanları üniversitemize sağlayabilir diye düşünüyorum.

Söz alan Sayın Mehmet Halit Demir ;

Üniversitemizi bir an önce hayata geçirebilmek için süratle fiziki şartları halletmeliyiz. Biz elimizden gelen her şeyi, Sn. Başbakan’a da çeşitli vesilelerle ulaşmak da dahil olmak üzere yapmaktayız.

Ayrıca Sn. Rektörümüzden ricamız bize yol haritası niteliğinde kapsamlı bir dosya vermesidir. Böylece biz de daha faydalı adımlar atabiliriz. Bir de, kamulaştırma konusunda hazineden sorumlu bakanımızla da görüşürüz. Bu alanların belediye sınırlarında kalması nedeniyle belediyenin imar planı ile de çözülebileceğini düşünüyorum. Divan Başkanı, destek vaadleri toplantıya katılanlarca alkışlarla karşılanan milletvekillerine katkı ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini bildirmiştir.

Gündem gereğince Divan Başkanı’nın, Üniversite için bağış yapacakları kürsüye davet etmesi üzerine kürsüye gelenlerden :

Marev Genel Başkanı Sayın Fehmi Tahincioğlu; Tahincioğlu ailesi adına, Mardin Artuklu Üniversitesine 200.000.- (İkiyüzbin) YTL. bağışlamayı ve yine Üniversite yararına düzenlenecek eşya piyangosundan 50.000.- (Ellibin) YTL. tutarında piyango bileti almayı taahhüt etmiştir.

Sayın Osman Göktekin’ de Üniversite için en az 50.000.- (Ellibin) Amerikan Doları’nı bağışlamayı taahhüt etmiştir.

Sayın Halil Arslan ‘da Güney Hakimiyet gazetesi adına 10.000.- (Onbin) YTL. bağışlamayı taahhüt etmiştir.

Sayın Süleyman Bölünmez tekrar söz alarak, Fakülte binası taahhüdüne ilaveten, düzenlenecek eşya piyangosundan 50.000.- (Ellibin) YTL. ile 100.000.- (Yüzbin) YTL. arasında piyango bilete almayı taahhüt etmiştir.

Sayın Fuat Ensari 5.000.- (Beşbin) YTL. bağışlamayı taahhüt etmiştir.

Sayın Münir Kilimci, sembolik olduğunu ifade ederek 15.000.- (Onbeşbin) YTL. bağışlamayı taahhüt etmiştir.

Sayın Şahin Esendemir, Herkes ayda 50.000.- (Ellibin) – 100.000.- (Yüzbin) YTL. veremez, ancak ayda 100.- (Yüz) YTL. bağışlayabilir. Mardin’li olmadığım halde ben de 5 yıl süre ile çalışmakta olduğum Güney Hakimiyet gazetesinden aldığım maaşımdan 100.- (Yüz) YTL. bağışlamayı taahhüt ediyorum demesi katılımcıları çok duygulandırmıştır.

Divan Başkanı bağış vaadleri Platforma katılanlar tarafından alkışlanan bağışçılara teşekkürlerini bildirmiştir.

Mardin Artuklu Üniversitesi kuruluş ve yapılanma çalışmalarını, Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Platformu adına destekleyerek kamu ve özel kesim ile ilişkileri yürütmek üzere bir komite kurulmasına ilişkin gündem maddesine gelindiğinde, Divan Başkanı Av. Haluk Eldem söz alarak; Bu gündem maddesinin amacı, Mardin Artuklu Üniversitesi için kuruluş çalışmalarını Mardin sivil toplum örgütleri adına destekleyerek, kamu ve özel kesim ile ilişkileri yürütmek üzere, bir başkan ve 6 üyeden oluşan icra komitesinin seçimi, çalışma esaslarının belirlenmesi, komiteye maddi ve manevi destek ile sekretarya hizmetlerinin sağlanmasıdır. Bu gündem maddesi, müzakere edilmesi gereken bir maddedir. Bu komite için henüz üye belirlemedik ancak Sn. Valimiz, Sn. Belediye Başkanımız ve en az bir milletvekilimiz bu komitenin tabi üyeleri olsun. Ayrıca Adana, Mersin, Antep, İzmir, Ankara gibi şehirlerden ve tabii İstanbul’dan iş yapacak, zaman ayıracak, yetenekli, deneyimli, donanımlı üyeler oluşturmak istiyoruz diyerek, bu konuda verilen bir önergeyi okutmuştur.

Önerge’de gündemin bu maddesinde belirlenen amaçlar doğrultusunda çalışmak üzere, Mardin Artuklu Üniversitesi Çalışma grubunun oluşturulması, bu grubun kendi içinden konuyu sürekli izlemek üzere bir icra komitesi oluşturması ve çalışma grubu üyeleri ile çalışma grubunun çalışma kural ve esaslarının Başkanlık Divanı tarafından belirlenmesi için Başkanlık Divanına yetki verilmesinin istenildiği anlaşılarak, bu konuda yapılan müzakereler sonucunda;

1- Mardin Artuklu Üniversitesi çalışma grubuna seçilecek üye ve üye sayısı ile Çalışma Usul ve esaslarının ne şekilde belirleneceği konusunda 16. Çalışma Platformu Başkanlık Divanına yetki verilmesine,

2- Çalışma grubu tarafından ve grup üyeleri arasından seçilecek İcra komitesinin çalışma grubuna sunacağı durum tespit raporunu öneri ve projeksiyonlarını görüşmek üzere aynı özel gündemle toplanmasına karar verilen Mardin Sivil Toplum Kuruluşları 17.Platform toplantısının yerini belirlemek üzere 16.Çalışma Platformu Başkanlık Divanına yetki verilmesine,

oybirliğiyle karar verilmiştir.

Toplantıyı takiben 16. Çalışma Platformu Başkanlık Divanını, Platformun verdiği yetki çerçevesinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

1- Mardin Artuklu Üniversitesi kuruluş ve yapılanma çalışmalarına destek vermek üzere 21 kişiden oluşan Mardin Sivil Toplum kuruluşları çalışma grubu oluşturulmasına, çalışma grubuna 3 yıl süre ile görev yapmak üzere ; 1- İbrahim Aysoy (Ulaştırma Eski Bakanı), 2- Kemal Nehrozoğlu (Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri), 3- Süleyman Çelebi (Mardin Milletvekili – Tabii Üye), 4- Gönül Bekim Şahkulubey (Mardin Milletvekili – Tabii Üye), 5- Dr. Cüneyt Yüksel (Mardin Milletvekili – Tabii Üye), 6- M.Halit Demir (Mardin Milletvekili- Tabii Üye), 7- Mehmet Kılıçlar (Mardin Valisi – Tabii Üye), 8- Metin Pamukçu (Mardin Belediye Başkanı – Tabii Üye), 9- (Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü veya Vekili – Tabii Üye), 10- Av. Cemal Artuk (Mardin Üniversite Kurma Derneği Başkanı), 11- Halil Aslan (Güney Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi), 12- Prof. Dr. Aydın Ayaydın (Öğretim Üyesi, Yazar), 13- Süleyman Bölünmez (İşadamı, Mardin Eski Milletvekili), 14- Av. Haluk Eldem (Marev Yönetmenler Kurulu Başkanı), 15- Av. Tevfik Ensari (İzmir Eski Milletvekili), 16- Zeynel Abidin Erdem (Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı), 17- Abdülkadir Güven (Gaziantep Marev Başkanı), 18- Osman Göktekin (İşadamı), 19- Rasim Kahraman (İzmir Marder Başkanı), 20-Yavuz Ölçenoğlu (Emekli Tuğgeneral), 21-Fehmi Tahincioğlu (Marev Genel Başkanı), seçilmelerine,

Çalışma grubunun kendi arasından bir Başkan ve bir Başkan Yardımcısı ve bir Sekreter ve ayrıca çalışma grubu adına çalışmaları desteklemek, izlemek, koordinasyonu sağlamak ve kamu ve özel kesim ile ilişkileri yürütmek üzere 5 veya 7 kişiden oluşan bir “icra kurulu” nun çalışma grubu tarafından oluşturulmasına ve üyelerinin çalışma grubunca seçilmesine,

2- Gerek çalışma grubu ve gerekse icra kurulunun çalışma usul ve esaslarının çalışma grubu tarafından saptanmasına,

3- Çalışma grubunun ilk toplantısının gün ve yer ve gündeminin 16.Platform Başkanlık Divanı tarafından saptanarak, çalışma grubunun başkanını seçmesine değin Divan Başkanı’nın geçici başkanlığında ilk toplantısını yapmak üzere üyelere gerekli çağrının yapılmasına,

2. Mardin Sivil Toplum Kuruluşları 17.Platformuna ev sahipliği yapmak isteyen sivil toplum kuruluşlarının 16.Platform Başkanlık Divanı Başkanına başvurmaları halinde, aday ev sahiplerinin başvurularının Başkanlık Divanı tarafından değerlendirilerek 17. Platforma ev sahipliği yapacak Sivil Toplum Kuruluşunun Başkanlık Divanı tarafından belirlenmesine,

16.Platform Başkanlık Divanı tarafından oybirliğiyle karar verilmiştir. 10.05.2008

Saygılarımızla,
MARDİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI 16. ÇALIŞMA PLATFORMU
BAŞKANLIK DİVANI

BAŞKAN
HALUK ELDEM

BAŞKAN YARDIMCISI DİVAN SEKRETERİ
SÜREYYA ENSARİ DALİN MİDYAT

Haber: www.yenises.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum