16 Temmuz 2008

Samsun Öğrencilerine Sıra Gecesi















Milli Eğitim Bakanlığının hayata geçirdiği Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Samsun’dan Mardin’e elen 400 kişilik son öğrenci grubunun gezisi coşku içinde devam ediyor.

Önceki akşam öğrencilere Yurtkur bahçesinde gençlik Spor İl Müdürlüğü Yöresel müzik grubu tarafından muhteşem bir sıra gecesi düzenlendi.
Düzenlenen çiğköfteli sıra gecesine İl Milli Eğitim Müdürü A.Menaf Bilgin, Gençlik Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu, Müdür Yardımcısı Selim Uçar, Şube Müdürü Erdal Öztürk, okul Müdürleri, Samsun’lu öğrenci, öğretmen ve idareciler, misafir öğrencileri ağırlayan mihmandar aileler ve çocukları katıldı.

Misafirlere çiğköfte servisi…
Birbirinden güzel yöresel müziklerin söylendiği gecede öğrenci, öğretmen ve misafirler doyasıya eğlendi.
Gecede ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Fidan’ın yaptığı 500 kişilik çiğköfte misafirlere servis edildi.
Müzik grubu Samsun’lu misafirlere jest yapmayı da ihmal etmedi ve Samsun yöresinden de parçalar söylediler. Çarşambayı sel aldı parçası söylenmeye başlanınca Samsun Namık Kemal Lisesi Müdürü Mustafa Kandemir sahneye çıkıp mikrofonu aldı. Beline doladığı yöresel şalıyla geceye uyum sağlayan Mustafa Kandemir profesyonel sanatçılara taş çıkartırcasına parçayı söyledi.

Kandemir: Samsun Mardin, Mardin Samsun oldu…
Coşkulu alkışlar içinde parçasını tamamlayan Kandemir, şöyle konuştu: “Bu parçayı çalarak adeta samsunu buraya getirdiniz. Samsun’u Mardin, Mardin’i Samsun yaptınız. Hepimizi sevindirdiniz ve duygulandırdınız. Bütün Samsunlu öğrenciler ve öğretmenler adına sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizi Samsun’a bekliyoruz.”

Bu geceyi unutmayacağız…
Samsun Yaşardoğu Çok Programlı Lisesi öğrencileri Songül Yamanoğlu, Elif Özcan ve Sümeyye Çelik Mardin’den çok memnun kaldıklarını belirtip özellikle sıra gecesini unutamayacaklarını ifade ettiler.
Böyle sıra gecelerini ancak televizyondan görebildiklerini ve ilk defa canlı olarak izlediklerini söyleyen Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri Burak Çağatay Demirtaş, Necip Burak Anıl ve Kemal Baçlın Ayrıca çiğköfteyi de çok sevdiklerini belirttiler.

Gece, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Fidan’ın söylediği iki hareketli Arapça parçayla sona erdi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum