10 Temmuz 2008

Sanatın Değeri Bilinmiyor

Yurt içinde ve yurt dışında inşaatın her alanında hizmet veren Mardinli inşaat ustası Mehmet Ata Alğan, 30 yıldan beri yaptığı iş dolayısıyla sosyal güvenceye sahip olamadığını bunun nedenini ise sanatın değerinin bilinmemesinden kaynaklandığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne’de, Magosa’da konutlar, Suudi Arabistan’da halk için belediye tarafından yapılan konutlarda taşeronluk, memleketi Mardin’in Midyat ilçesinde şehrin en işlek yeri Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan ve Midyat katorı taşından yaptırılan şelale inşaatı, Midyat’ın tarihi Ulu Cami Restorasyonu, Yemişli Köyü’nde eski binaların restorasyonu ve daha birçok tarihi binanın restorasyonu, Estel Kesimi’nde kaidesi Midyat katorı taşından yapılan Atatürk anıtı kaidesi çalışmalarında bulunan İnşaat Ustası Mehmet Ata Alğan; “Hiçbir sanata değer verilmemektedir. Karocu, Demirci, duvar ustası, mobilya ustası, marangoz, taş işleme ustası, telkari işleme ustası ve daha birçok gerçek sanat ustalarına istenen değer verilmiyor. Gerçek sanatkarlar neredeyse yok denecek kadar azalmıştır. Sanatın aslını icra edecek ustaların yerine ise sanatı katleden sözde ustalar türemeye başladı. Halkımızın, bina ve iş sahiplerinin sanatın hakkını veren asıl ustalara işlerini yaptırması şarttır. Çünkü: Hem kendi yapılarının daha sağlam sağlıklı olması ve sanata uygun birer eser çıması için dikkat etmeleri gerekmektedir. O zaman sanatı sanat için yapan sanatkarlarımız kalkınacak ve gelecek nesiller için de iyi ustalar yetiştirmiş olacaklardır.

Haber: www.yenises.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum