24 Temmuz 2008

Sıcaklar Mardin Turizmini de Etkiledi















Sıcaklar Mardin turizmini etkiledi. İlkbaharla birlikte yoğun turist akınına uğrayan 7 bin yıllık tarihi Mardin'de yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle turist sayısında azalma meydana geldi.
Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiği kentte aşırı sıcaklar nedeniyle turizm acentelerine başvuran turist sayısının azaldı.
Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, aşırı sıcaklar nedeniyle temmuz ayında turist sayısında önemli ölçüde bir azalma kaynaklandığını söyledi.
Dünyanın birçok ülkesinden gelen yerli ve yabancı turistlerin aşırı sıcaklardan dolayı turlarına ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Beliktay, "Havaların sıcak olması turistleri Mardin'e değil daha çok sahil kentlere yönlendirdi. Bu da Mardin'e gelen turist sayısında azalmalara neden oldu. Ama buna rağmen biz umudumuzu eylül ayına bağladık. Eylül ayında bütün otellerin rezervasyonları dolduğunu öğrendik. Bu da bizi sevindirdi. Bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 500 bine yakın yerli ve yabancı turist kentimizi ziyaret etti. İnşallah yılsonuna kadar 700 ile 1 milyon arasında turistin kentimizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Zaten rezervasyonlar da bunu gösteriyor."dedi
800 yıllık tarihi bulunan Artuklu Butik Otel sahibi Sabahattin Evrensel ise sıcaklarla birlikte turist sayısında da önemli ölçüde bir azalma yaşandığını belirterek, umutlarını Eylül ayına bağladıklarını söyledi.
Erdoba konağı sahibi Hıdır Sümer ise temmuz ayında yaşanan sıcaklar yüzünden Mardin'e gelen turist sayısında yüzde 70 oranında bir azalma olduğunu ancak bu kısa süreli olduğunu önümüzdeki aydan itibaren Mardin'e yoğun bir turist akını başlayacağını kaydetti.
Turizm acenteleri ise Mardin'e gelen turist sayısında yaşanan azalmanın aşırı sıçaklara bağladıklarını belirterek, turistler sıcaklardan korunmak için daha çok sahil bölgelerini tercik ettiklerini söyledi.
Bu arada Mardin'de bulunan bütün otellerin sonbahar turizmi için şimdiden yoğun bir şekilde rezarvasyon almaya başladığı belirtildi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum