4 Temmuz 2008

Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Tarihi Abbaralarda Serinliyor

Sıcaktan bunalan vatandaşlar, 700 yıllık abbaraların altına girerek serinlemeye çalışıyor. Tarihi Mardin evlerinin altında bulunan ve yaklaşık 200 metre uzunluğunda olan abbaralar, serin olmasından dolayı tercih ediliyor. Tek giriş ve çıkış kapısı bulunan tarihi abbaralara olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle turistlerin sıcak havalarda elektrikli klima yerine doğal olan abbaraları tercih etmesi dikkat çekiyor.
Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, "Tarihi abbaralarımız sıcak havalarda doğal klima görevi yapmaktadır. Evlerin altında yapılan abbaralar havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların ve özellikle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Abbaralar, klimadan daha sağlıklı ve serin." diye konuştu.
Sıcaktan bunalan Ahmet Esen ve Yusuf Atıl da, kendilerini abbaralara atarak serinlemeye çalıştıklarını ifade ettiler. Abbaraların klimadan daha serin olduğunu belirten Ahmet Esen, "Sıcaklar bastırınca kendimizi abbaraların içine atıyoruz. Üst tarafı kapalı olduğu için tünel uzunluğunda olan abbaralar serin oluyor. Öğle saatlerinde burada serinliyoruz." dedi.
Şeyhmus Edis - Mardin
Haber: www.mardinimiz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum