3 Temmuz 2008

Trafik sigortası primleri illere göre değişecek

Trafik sigortasında bugünden itibaren yeni bir uygulama başlıyor. Yeni uygulamayla artık ödenen primler illere göre değişiklik gösterecek.
İstanbul, Ankara ve İzmir'de araç sahibi olanlar Anadolu'nun pek çok kentine oranla daha yüksek prim ödeyecek. Yeni uygulamadan en çok İstanbullu taksiciler etkilenecek.
Bugüne kadar Türkiye'de trafik sigortalarında tarife sistemi vardı. Tarifeyi Hazine Müsteşarlığı hazırlıyor, sigorta şirketlerine de uygulamak düşüyordu. Ancak 1 Temmuz'dan itibaren sistem değişiyor. Sigorta şirketleri prim tutarlarını "serbest tarife mantığı" ve de "il bazında" düzenleyecek.
Yeni uygulamayla birlikte zamlar geliyor. İstanbul'da özel otomobillerin trafik sigortası yüzde 38, Ankara'da ise yüzde 18 artacak. İstanbullu taksicilerin trafik sigortasına ödeyeceği prim yüzde 147 oranında zamlı olacak.
Prim tutarları il il değişiklik gösterecek, yani İstanbul, İzmir ve Ankara'daki araç sahibinin ödeyeceğiyle Kars'takinin aynı olmayacak.
Yeni uygulamayla 35 ilin zorunlu trafik sigortası primlerinde artış, 46 ilin prim tutarlarında ise düşüş olacak. Teminat tutarları da yüzde 25 oranında arttı, 1 Ocak 2009' dan sonra bir yüzde 25'lik zam daha olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum