4 Temmuz 2008

Yabancı Dil Bilen Turizm Polisleri Görev Başında

Mardin'de tarihi ve turistik mekânlarda yabancı dil bilen turizm polisleri göreve başladı. Polisler, turistlere rehberlik hizmeti de verecek.
Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın UNESCO'ya dünya kültür mirasına aday şehirler arasında gösterdiği Mardin'de, inanç turizmi alanında farklı rehberlik hizmeti verilmesi kararı aldıklarını söyledi.

Taşhan, "Valiliğin önerisi ile deneyimli kadrolardan 15 polis memuruna tarihi ve turistik alanlarla eğitim verdik. Tarihimizi en iyi bir biçimde yerli ve yabancı turistlere anlatacak şortlu rehber polislerimiz, günün 12 saati 3 ayrı yabancı dilde rehberlik hizmeti vermeye başladı. Bunlar şu anda Kasımiye, Zinciriye, Hatuniye medreseleri, PTT binası ve önemli tarihi mekanlarda görev aldı. İngilizce, Fransızca ve Almanca rehberlik hizmeti sunacak turizm polislerimiz, aynı zamanda tarihi ve turistik mekânların çevre güvenliğini sağlayacak." dedi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise, Mardin'in önemli tarihi ve kültürel mekanlarının yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtılması için turizim polislerini devreye soktuklarını söyledi. Kılıçlar, "Üç ayrı yabancı dil bilen polislerimiz tarihi mekanlarımızda gelen yerli yabancı turistlere Mardin tarihini anlatmaktadır. Burada görev yapan polislerimiz Mardin tarihini çok iyi bilmektedir. Ortalama her yıl 700 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Mardin'de turizm polislerimiz rehberlik görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını tespit ettik. Gelen turistlerin bize mail yolu ile gönderdikleri e-posta mesajları ile bildiriyorlar. Bunun için turizm polislerinin sayısını artırmak için gerekli çalışmaları başlattık." şeklinde konuştu.

Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum