24 Temmuz 2008

`Yanlış Enjeksyon kol kesti` idiası

Ankara'da tedavi olduktan sonra kızını evine getiren acılı anne Yüksel Oral"Bebeğimin kolunun kesilmesine sebep olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum sorumluluarın bulunmasını istiyorum"dedi. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İpek mahallesinde ikamet eden Oral ailesi canlarından çok sevdikleri 2 yaşındaki kızları Leyla Oral'ı kalçasındaki bir şişlinlik şüphesiyle önce Kızıltepe Devlet Hastanesi ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Ailenin iddiasına göre burada tedavi edilen küçük kıza yapılan yanlış bir enjeksiyon iğneden sonra çocuklarının kolunun kangrenleşip kesildi. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan küçük kız memleketi Mardin'e döndü ancak Oral ailesinin acısı daha da arttı. Çocuklarını sapa sağlam hastaneye götüren aile küçük Leyla'yı kolsuz eve getirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Minik Leyla'nın eski fotoğraflarına bakarak yitirilen sol kol için durmadan göz yaşı döken anne Yüksel Oral , Türkçe bilmediği için kardeşinin tercumanlığı aracılığıyla şunları söyledi" 2 Yaşındaki Leyla'nın kalçasında şişkinlikten şüphelenerek gittiğimiz hastanede işin ehli olmayan personelin kurbanı olduk. Olayda ihmali olan hastane personeli hakkında şikayetçi olduk. Sorumluların yakalanmasını istiyorum"diye konuştu. Bir şikayet üzerine hastaneye normal bir insan olarak götürüdüğü kızının hiç alakası olmayan bir nedenden dolayı kolunu yitirmesini bir türlü içine sindiremediğini gözyaşlarıyla anlatan Anne, Yüksel Oral, "Kızımın eski fotoğraflarına bakamıyorum. Yarın kızım büyüdüğünde kolunun kesilmesi sebebini ona nasıl anlatacağım. Bu olayda kimin ihmali varsa yetkililer ortaya çıkarsın. Aynı şeyin bir başka ailenin başına gelmesini istemiyorum. Çocuğum çok acı çekti, buna sebep olanlar cezasız kalmasın. Bundan sonra da çocuğumuzu ayda bir kez Ankara'ya götürmek zorundayız. Ancak bunu yapacak maddi imkana sahip değiliz. Tedavi için yardıma ihtiyacımız var'' dedi.

Minik Leyla Oral'ın dayısı Mehmet Ata Salman da, ''Ablamın üzerine titreyerek büyüttüğü Leyla, bu yaşta başkalarının hatasının kurbanı oldu. İnsan hayatına önem vermedikleri için bir çocuğun kolunun kesilmesine sebep olanların cezalandırılmasını istiyoruz."dedi.
K:Ü

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum