24 Temmuz 2008

Yüksel, İngiltere Parlementosu`nda..


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi AB eşleştirme projesi kapsamında İngiltere Parlamentosu ve çalışma sistemi ile Parlamentonun Avrupa Birliği sürecindeki rolüne ilişkin bilgi edinme ve gözlem yapmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma ziyaretine Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, Dışişleri Komisyonu Başkan vekili Mehmet Ceylan, AB Uyum Komisyonu Üyeleri Osman Çakır, Cevdet Yılmaz, M. Sait Dilek ve diğer milletvekilleri ile birlikte katılan Yard. Doç. Dr Cüneyt Yüksel; yapılan ziyareti değerlendirdi.


İngiltere Parlamentosuna yapmış oldukları çalışma ziyaretinde resmi program çerçevesinde ilk olarak parlamento binasını gezdiklerini belirten Yüksel; daha sonra Avam Kamarası Dış İlişkiler Ofisi Sekreteri Liam Laurence ve Avam Kamarası Araştırma Servisi Müdürü Rob Cementes tarafından “İngiltere Parlamentosu ve Çalışma Düzeni” ile ilgili yaptıkları sunuma katıldıklarını söyledi.

Programın sonraki bölümünde ise Avam Kamarası’nın “Avrupa İnceleme Komisyonu” toplantısına izleyici olarak katıldığını belirten Yüksel; son olarak Lordlar Kamarası Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Lord Grenfell tarafından toplantı odasında kabul edildiklerini sözlerine ekledi..

Programın ikinci gününde “Select Commitee” (Özel Komisyon) sekreteri Dorian Gergold tarafından Özel Komisyonların çalışma yöntemi hakkında sunuma katılan heyet sunumu takiben Parlamentonun Avam ve Lordlar Kamarasında yapılan toplantılara izleyici olarak katılmış ve devamında Kütüphane Kıdemli Sekreteri Arabella Thorp ve Avam kamarası Dışişleri Komisyonu Uzmanı Imran Şafahi tarafından “Avrupa Birliği Genişlemesinde İngiltere’nin Tutumu” konulu sunumu izlemişlerdir.

Son olarak Avam Kamarası Yasama sekreteri Robert Rogers tarafından “Yasama Süreci” konulu sunuma katılan heyet ardından Parlamento dan ayrıldılar..

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum