25 Ağustos 2008

Bağırsaklarından Yorgan İğnesi Çıkarıldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan 16 yaşındaki Mardinli Cuma Kaya'nın bağırsaklarından ameliyatla 12 cm uzunluğunda yorgan iğnesi çıkartıldı


Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan 16 yaşındaki Cuma Kaya'nın bağırsaklarından ameliyatla 12 cm uzunluğunda yorgan iğnesi çıkartıldı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan Mardin nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Cuma Kaya, Beypazarı Devlet Hastanesi Acil Servisine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle başvurdu. Cuma Kaya'ya yapılan tetkikler sonuncunda bağırsaklarında bir cisim tespit edildi. Beypazarı Devlet Hastanesi genel cerrahi bölümünün acil olarak ameliyata aldığı Kaya'nın bağırsaklarından 10 cm uzunluğunda yorgan iğnesi çıkartıldı.


İğnenin vücuduna nasıl girdiğini bilmediğini belirten Cuma Kaya, "Galiba küçükken vücuduma saplanmış. Uzun yıllardır bu iğne ile birlikte yaşıyormuşum. Üç gün önce şiddetli karın ağrısı ile hastaneye başvurdum. Çekilen film ile bağırsaklarımda bir cisim olduğunu tespit ettiler ve hemen ameliyata alarak cismi çıkardılar. Şükür şimdi iyiyim hastane personeline teşekkür ederim" dedi.

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Salim Sarıyıldız ise "Hastamız şiddetli karın ağrısı ile hastanemiz acil servisine başvuru yapmış. Yapılan tetkiklerinde batın bölgesinde bir cisim tespit edilmiş olup, yapılan cerrahi müdahale ile cisim bulunduğu bölgeden çıkartılmıştır. Çıkartılan cisim halk dilinde yorgan iğnesi tabir edilen iğnelerden olup yaklaşık 10 cm uzunluğundadır. Bu cisim hastamızın vücuduna ağız yolu ile değil galiba karın bölgesine batıp bağırsaklara yerleşmiş olabilir. Çünkü ağız yolu ile girmiş olsa idi midenin çıkışına saplanır kalırdı. Çıkartılan iğnenin durumundan da anlaşıldığı gibi hastamız uzun zamandır vücudunda bu cisimle yaşamıştır. Bu tür olaylara ender rastlanılmaktadır" şeklinde konuştu.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum