17 Ağustos 2008

Emine Ayna Seçmenleri İle Biraraya Geldi

Diyarbakır’dan sonra Mardin’de seçmenler ile birlikte bir araya gelen DTP Eş Başkanı ve aynı zamanda Mardin Milletvekili olan Emine Ayna, kalabalık bir partili grup tarafından Diyarbakır yolunda karşılandı. DTP İl Başkanı Hilmi Öncü ve DTP’li belediye başkanlarınca karşılanan Ayna daha sonra Kızıltepe ve Mardin Merkez parti yönetimini ziyaret etti. Mardin’de ayrıca mahalleleri ziyaret eden Ayna burada partililerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Burada partililere bir selamlama konuşması yapan Ayna, kendisine sorulan sorulara cevap verdi.

Partili bir vatandaşın kendisine her yerde DTP içinde güvercin ve şahin adlı iki kanatın olduğu söylentilerinin dolaştığını belirterek bu konuda böyle bir bölünmenin olup olmadığını sorması üzerine Ayna ise, “Herkes parti içinde kendi düşüncesini özgür bir şekilde ifade edebilir. Bizler DTP olarak Kürt Siyasetini sürdürüyoruz. Bizim tek gayemiz demokratik sürecin hızlandırılmasıdır. Şunu söyleyeyim bizim çalışma tarzımız ezelden beri nasılsa şimdide aynıdır. Neyin şahini neyin güvercini biz siyaset yapıyoruz. Şunu söyleyeyim biz insanız insanca yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Bu soruya cevabımız budur.”

Mardin’de içinde bulundukları andan itibaren seçim startı verdiklerini anlatan Ayna, AKP’ye bağlı belediyelerin hizmet anlayışının ortada olduğunu söyledi. AKP’nin Diyarbakır ve İzmir’i alacakları yönündeki söylemlerinin başlarına bela olacağını belirten Ayna, “Bizim zaten Batman, Diyarbakır, gibi yerlerde bir sorunumuz yok. Oraları halkımıza teslim ediyoruz. Bedel ödeyerek kazandırdıkları mevzilerdir oralar. Oraları öle öle ele geçirmişiz. Biz seçim zamanında oralarda çalışmayacağız bile. AKP’nin Başbakanını Van’ı Siirt’ı Mardin’i düşünsün oraları ellerinde nasıl bulunduracaklarını düşünsün. Onlar bizi Diyarbakır’dan çıkarmayı düşünürken onların hayal edemediği yerlerden belediyeler alacağız.”dedi.

Bölgede devam eden operasyonları de eleştiren Ayna, son bir ay içerisinde meydana gelen 35 operasyonda 191 polis, asker ve PKK’lının öldüğünü hatırlatarak, “Her ay bu rakamı düşündüğümüzde karşı karşıya kaldığımız durumu savaş olarak adlandırmamız lazım. Bu dönemden sonra artık ne AKP’den ne Baykal’dan barış dilenmeyeceğiz. Biz özgürlüğümüzü ele alana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.”diye konuştu.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum