29 Ağustos 2008

Gerçeğini aratmayan tatbikat!

Sivil Savunma Müdürlüğünün gerçekleştirdiği arama ve kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Mardin'in dağlık kesiminde yer alan bir taş ocağı ve mağarada gerçekleşen tatbikatta, mahsur ve enkaz altında kalan vatandaşları seri bir operasyonla kurtaran ekipler, ilk yardım ekibinin ulaşması ile müdahalede bulundu.

Seri müdahalelerle enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşan sivil savunma ve sağlık ekiplerinin, gösterdikleri can siperane gayretleri takdirle karşılandı. Ambulans ile sivil savunma araçlarının katıldığı tatbikatta hedeflenen amaca başarılı bir şekilde ulaşıldığı belirtildi.

Kurtarma ekibinde yer alan Dr. İsmail Yeşiltaş doğal afet ve kazalarda ilk müdahalenin hayati bir önem taşıdığını belirterek, "Enkaz altında kalmış birini kurtarırken olduğu yerde gerekli ilk yardım müdahalesinin yapılması gerekir. Önce kişinin yaşamsal fonksiyonları devam ettirmesine özen gösterilmeli, kalas altında kalan bacağı ya da kolu işlevini tamamen kaybetmişse bulunduğu yerde işlevsiz kısım kesilmeli ve gerekli tedavisi yapıldıktan sonra kişi ambulansla ilgili sağlık kurumlarına sevk edilmelidir. Eğitimde kurtarma konusunda son derece önemli ve yararlı bilgiler verildi. Bunun tatbikatını yaparak bilgilerin pekiştirmeyi amaçladık" şeklinde konuştu.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum