22 Ağustos 2008

Güle Güle Gözüm! - Kadir ÜRÜNDÜ


Gecenin yarısında beton sulayan hizmet aşkının sonuçları, hastalara hastane, çocuklarımıza okullar olup uzayıverdi. Halka hizmet edebilme heyecanıyla gerçekleştirilen icraatların içinde, bir okulluk parayla üç okulun yapılabileceğine ‘Olur Gözüm Olurlarla’ bizler de tanık olduk. Hem de en kısa sürelerde…

Hiç kimsenin inkar edemeyeceği bir yığın hizmeti üç yıl gibi kısa bir süreye sığdırmayı başaran Kızıltepe Kaymakamı Fecri Fikret Çelik’in bu hizmetleri, biz gazeteciler için de muazzam bir malzemeydi.

Değerli kaymakamımızın üç yıl boyunca yaptığı işleri, haberlerimize, köşelerimize ve hatta ekranlarımıza konu etmeyi de ihmal etmedik.! İhmal etmedik etmesine ama bugün itibarı ile ortaya çıkan tablonun renkleri, malesefki bu hizmetleri haber yapmakla haltettiğimizi gösteriyor!..

Neden mi?

“Olur Gözüm Olur” , “Gidin Kaymakam Görün” ve “Altı Okul Bir İsim” başlıklı yazılarla köşelerimize konuk ettiğimiz,

Hastaneyle başlayıp okullarla uzayan hizmet demetinin icracısı olarak, yerel gazetelerimizin haberlerine konu ettiğimiz,

Mardin Life Dergimizin ilk sayısında, röportaj konuğu olarak seçtiğimiz,

Ve bardağı taşıran son damla olarak hatırı sayılır bir süreyle bir ulusal kanalımızın ekranına taşıdığımız Kaymakamımızı cezalandırmışız aslında!... Zira bu hizmetlerine karşılık olarak Kızıltepe halkının yüreğinde oluşan sevginin odağında yer bulan kaymakamımız, bu başarılarının karşılığı olarak(?) Ordu iline vali yardımcısı olarak atandı!

Düşüncem o ki; kaş yapalım derken göz çıkarmışız meğerse!..

Helalı hoş olsun dediği hizmetleriyle Kızıltepe halkının gönlünde bulduğu tahtı devletin ilgili kademelerinde bulamayan kaymakamımıza reva görülen bu atamanın neye göre yapıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Laf aramızda, bu atamayı sorgulamaktan da çekiniyorum artık!.. Zira böyle bir sorguda, küpüne zarar veren keskin sirkenin kokusunu hissediyorum.

İyisi mi pes etmek(?)

Vallahi de pes! Billahi de pes!

Devletimizin ali kademelerini işgal edip çalışan bürokratlarımıza hakkettikleri(!) değerdeki görevleri reva görenlere en büyük pesss’lerimle selam duruyorum!.. Ve bir daha kıskanılabilecek işleri yapan bürokratlarımızın yaptıklarını, iyi hizmetlerin selameti açısından duyurmamayı, ama asla duyurmamayı düşünüyorum…

Bütün bunlar bir yana dursun, hizmetleriyle gönüllerimize taht kuran ilçe kaymakamımız gidiyor artık.

Acısıyla tatlısıyla geçen üç yılın ardından hafızalarımıza nakşolan hizmetlerden yüreklerimize inen sevginin muatabını uğurluyoruz artık.

Belki yaptığı onlarca okuldan birine veremediğimiz ismini, yüzlerce yüreğe nakışladığımız kaymakamımızı özleyeceğiz artık.

Artık, artık. artık, artık ve yine de içime sindiremediğim artıkların sonuna ekleyebileceğim bir tek şey var artıkkkkkkkk!

Güle güle gözüm!

Güle güle Kızıltepe’mizin kulağı gözü!..

Güle güle özlediklerimizin özü!

Güle güle Fecri Fikret Çelik.

Güle güle gözümüz, güle güleeeeeeeeeee!!!!

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum