27 Ağustos 2008

Henüz hazır değil! - Abdullah EMRE


Kırmızı lacivertli ekibimiz Mardinspor’u Salı günü Batman Belediye hazırlık maçında ilk kez izleme imkanım oldu. Maç 1-1 lik sonuçla sona erdi.

Takım şuan hazır değil ve hafta sonu Ş.Urfa ile oynanacak maçtan nasıl bir sonuç çıkar merak ediyorum! 20 gün öncesine kadar kapısına kilit vurulacak denilen bir kulüpten bu süreçte başarı ve iyi oyun beklemek hayal olur.

Hazırlık kampına gidilmemiş, sadece 10 gündür 21 Kasım stadyumunda günde çift antremenla lige hazırlanan bir ekip ve adeta küllerinden tekrar doğup varolmaya çalışan bir ekip görünümünde.

Takımın başında Hadi Çomaktekin, Şekip Elik, Yaşar Şen, Eren ve Bülent var. Bu arkadaşlarımız zamanında futbol oynamış kişiler. İlk etapta haddini bilen, adımlarını ufak atan, genç ve koşan bir takım hazırlama çabasındalar.

Şekip Elik Batman Belediye karşısında iki farklı oyun sistemi üzerinde yoğunlaştı. İlk yarıdaki sistem son günlerde bir çok teknik adamın yoğunlaştığı sistem olan çift ön liberolu tek forvetli 4-2-3-1 sistemi idi.

Bir gün önce D.Bakırspor sezon açılışında forma giyen oyuncular maçtan önce Eren İpekçi’nin gözetiminde ter idmanı yaparken yeniler ise forma giydi.

Yeni transferlerden Çaykur Rize’den Recep (Geçen sene Altay kiralık- Malatya ve D.Bakır’da forma giymiş) ve Mersin İdman Yurdun’da yıllardır forma giyen Ünal defansın göbeğinde forma giydi.

Defansın sağında Mardin’li genç Mahmut Umut oynarken solda yeni transfer İskenderun Demir Çelik’ten Tolga, orta sahanın göbeğinde Mardin’li genç Rıdvan yanında ise D.Bakır’dan geçen sene kiralık olan Abdullah( Geçen sezon 75 sırt numaralı oyuncumuz.) forma giyerken önlerindeki üçlü nün sağında geçen sezon devre arasında Şekerpor’a giden Levent (2 sırt numarasıyla izlediğimiz) ortada Cengiz Lig A ya çıktığımız sezonki şampiyon kadroda yer alan oyuncu.

Solda ise Kocaelispr’dan transfer edilen Oktay forma giydi. İlerde ise Sivasspor’un kaptanı ve golcüsü Mehmet Yıldız’ın kardeşi İsrafil Yıldız tek forvet olarak görev yaptı ve takımımızın tek golünü attı. İkinci yarı ise 4-4-2 lik sisteme dönüş ve oyuncu değişiklikleri vardı.Üzülerek belirteyim ki takım henüz hazır değil. Umarım Pazar günü bir mucize olur ve daha diri bir takım izleriz.

Transferin son günleri ve hareketli günler devam ediyor. Kasımpaşa’lı Alper ( Adana Demir’de sezonu kiralık geçirdi ) yazımı yazdığım sıralarda gelen bir mesaj kente geldiğini yazıyordu. Eğer doğruysa gol yollarında ilaç gibi gelecek. Hadi Çomaktekin İstanbul Belediye’li 34 yaşındaki Ünal Alpagon’la görüşüldüğünü ve haber beklediklerini söyledi. Haydi hayırlısı diyelim..

N A S I L O Y N A D I LA R

-Kaleci Turunç : Yeni kaleci. Yediği golde hatalıydı. Fakat bir iki pozisyonda çok iyi kurtarışlar yaptı. Takımda dört kaleci bulunmakta. Bir tanesi sanırım diskalifiye edilecek.

-Kaleci Kadir : İkinci yarı kaleyi korudu. En son lig maçı olan G.Antep Belediye maçında son 45 dakika kaleyi korumuştu. Çok fazla pozisyon yaşamadı. Turunç, Kadir’in dışında Zülküf ve Emin’de bulunuyor.

-Mahmut Umut Çamurdaş : Defansın sağında oynadı. Geçen seneye oranla daha bir istekli ve kendini yetiştirmiş gözüküyor. Sağdan bindirmeler yaparsa daha iyi olacak. İkinci yarı kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bencilliği bırakmalıydı..

-Ünal : Mersin’de yıllarca onu defansın sağında ve solunda oynadığını gördük. Maçta defansın göbeğinde oynadı. Hızlı oluşu ile kademede başarılıydı. İsabetli transfer. Defansın her yerinde oynayabilir.

-Recep : 33 yaşındaki oyuncu tecrübesiyle takıma çok şeyler katacak. Defansta hava hakimiyeti iyi olan bir oyuncu.Süper lig’de Çaykur Rize, Malatya ve D.Bakır’da forma giydi. Halil İbrahim ile kaptanlığı paylaşacak oyuncu.

- Tolga : İlk yarı defansın solunda oynadı. İskenderun Demir Çelik’ten geldi. Daha iyi olabilecek bir oyuncu.

- Rıdvan : Ön liberoda Abdullah ile oynadı. Ayak bileklerine çok hakim. Fakat çok çalışması lazım. İlerde çok iyi şeyler beklediğim oyuncuların arasında bulunuyor.

- Abdullah Temircan : Tekrar o da dönen oyuncuların arasında. Geçen sezon son maçlarda Şiro ile yaşadığı sorunlar yüzünden kadro dışı kalmıştı. Orta sahada iyi işler yaptı. İlk 11’e göz karpan bir oyuncu.

- Levent : Yarım sezonluk Şekerspor macerasından sonra tekrar Mardin’e döndü. Mahmut’la dönüşümlü oynadı. Sağ tarafta Mahmud ileri çıkarken Levent onun bölgesine geçiyordu. Hem bekte ve sağın ortasında oynabilecek bir oyuncu.

- Cengiz : 4 yıl sonra Mardin’e döndü. Şampiyon olan kadroda yer alıyordu. ( 8 nolu ile.) Orta sahada çalışıyor fakat çok fazla kilo almış. Kilolarını atarsa faydalı olabilir.

- Oktay: Sol tarafta iyi işler yaptı. Beğendiğim oyuncuların başında geldi. Bir şutu direkten döndü.

- İsrafil Yıldız : Sivas’lı Mehmet Yıldız’ın kardeşi .Oyun stili, deparı, rakibi ısırması aynen ağabeyi gibi. Biraz daha hızlı olsa çok iyi işler yapar. Tek golü rahat pozisyonda kafayla attı.

- Matyus : Midyat’lı genç oyuncumuz ikinci yarı oyuna girdi. Fakat ne yaptığını kendisi de bilmiyor. Babası Fehmi ağabeyi yıllar önce çocuk gözüyle izlerken bile çok keyif alırdım. Ancak Matyus’ta aynı ışığı göremiyorum . En kısa zamanda toparlanmalı. Aksi durumda bırakın ilk 18’e tesislerdeki 24 kişilik yatış kontenjanına bile giremez..

- İbrahim: Güngören Belediye’den geldi. İkinci yarı oyuna girdi. Sol tarafta oynadı. Bir pozisyonda vuruşu kaleci çeldi.

- A.Kerim: Genç oyuncuda yetersiz. Eğer kapasitesini yükseltmezse başarılı olamaz.

- Hamdi : İkinci yarı oyuna girdi. Geçen sene sarkık liberodan sonra defansın sağında görev yaptı. Daha çok çalışırsa verimli olacak..

Yeni oyunculardan Halil İbrahim- Yetiş- Keremcan- Metekan- Emin –Ali Yıldırım ve diğerleri Batman Belediye maçında oynamadıkları için yorum yapamadım.

Abdullah Emre /Mardin İletişim Gazetesi

abdullahemre47@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum