22 Ağustos 2008

Kaymakam Çelik, veda ediyor.

İçişleri bakanlığı tarafından yayımlanan kararname ile Kızıltepe'deki görevinden Ordu vali yardımcılığı görevine ataması gerçekleşen kaymakam Çelik, Kızıltepe'ye veda ediyor. Yaklaşık 3 yıldır başarılı bir şekilde görevini sürdüren Kaymakam Çelik, özellikle eğitim ve sağlık konularında yaptığı başarılı hizmetlerle ilçe halkının yoğun ilgisi ve sevgisini kazanmayı başarmıştı.

Görevi boyunca insan odaklı hizmet anlayışı ve daha iyi bir yaşam kalitesi şiarı çerçevesinde; biri devlet hastanesi ek bina projesi başta olmak üzere 6 adet de ilköğretim okulunu ilçeye kazandırarak, yarattığı eserlerle adını ilçenin 'unutulmazları' arasına adını yazdırmayı başaran kaymakam Fecri Fikret Çelik, veda öncesinde makam odası yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Görev süresi içerisinde ilçedeki mevcut durumu oluşturmak adına ekibiyle geceli gündüzlü çalıştığını işaret eden Kaymakam Çelik, "Bundan üç yıl önce ilçeye göreve geldiğimde şartlar çok zordu. Bu zorluğun üstesinden gelmek için çok çalıştık. Bölgede en büyük düşmanı cehalettir. Cehaleti yenmek adına önce eğitimdeki sıkıntıların üzerine yoğunlaştık ve 6 adet ilköğretim okulu yaptırarak ilçedeki derslik açığını aşağı çektik. Göreve geldiğimizde Kızıltepe'de sınıf mevcutları 80 idi. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu rakamı 40'ın altına çekmeyi başardık. Sağlık konusunda da fiziki yetersizlik içinde olan devlet hastanemize ek bina yaptırdık. Hastanemiz bu konuda çok önemli mesafe katetti. Bir yılda poliklinik hasta sayısında önceki yıllara göre 7 kat artış sağlandı. Hastanemizde dializ ünitesi oluşturduk. Böbrek yetmezliği rahatsızlığı yaşayan vatandaşlarımızın başka kentlere gitmelerinin önüne geçtik. Onlarca okul ve sağlık ocağımızı onarımdan geçirerek fiziki altyapılarını düzeltik ve günün şartlarına göre modernize ettik. İlçe merkezindeki bir çok okulumuza kalorifer tesisatı döşedik. Hükümet konağımızı yeniledik. Kısacası bir çok hizmetimiz oldu. Geriye dönüp baktığımızda bize verilen destekle bunları yapmayı başardık. İnşallah gelen arkadaşımız bizden çok daha iyi hizmet ederek yakalanan bu ivmeye yeni hizmetler ekleyerek sürdürecektir." dedi.

Hafta sonu Kızıltepe'den ayrılarak Ordu'daki yeni görevine başlayacak olan Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Kızıltepe'yi memleketi olarak kabul ettiğini ve bu heyecanla göreve başladığını hatırlatarak. Meslekte güzel vatanımızın bir çok köşesinde bize tevdi edilen görevleri layıkıyla yapmaya çalıştık. Kızıltepe de bu güzel yerlerden biri idi. Ancak, diğer görev yerlerini baz aldığımda Kızıltepe'nin kendine özgü özel tarafları vardı. Şimdi bütün bu güzellikleri şahsım adına vijdanım rahat ve alnı açık şekilde geride bırakıyorum. Görev süresi içerisinde çalışmalarımıza destek veren bütün mesai arkadaşlarıma, Kızıltepe halkına ve en önemlisi de Kızıltepe'de yapılan icraatlara tam destek vererek Sayın Valimiz Mehmet Kılıçlar'a bir kere daha herkesin huzurunda teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu

İlçenin ileri gelenleri ile mesai arkadaşlarının kendisine veda gecesi düzenlenmesi konusunda yaptıkları hazırlıkları öğrenen Kaymakam Çelik, bu organizasyona şiddetle karşı çıkarak sessiz şekilde veda etmekte ısrarcı olduğu öğrenildi.

Makam odasında kendisini ziyaret eden vatandaşlarla sohbet edip, geçmişle bugünün Kızıltepesini kıyaslayan Kaymakam Çelik'in zaman zaman duygusal anlar yaşaması dikkat çekti.
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum