17 Ağustos 2008

Mardin`de Hampetrol Aranacak!

Türkiye-Suriye ortak sınırının Türkiye tarafındaki mayınların temizlenmesinin ardından bölgede ham petrol aranacak. Kazılan 29 kuyudan 24'ünden petrol çıkarılmaya devam ediliyor.

Yaklaşık 59 yıldır Türkiye-Suriye arasındaki ortak sınır boyunda döşeli bulunan kara mayınları bir bir sökülüyor. Mardin'in Nusaybin ilçesi sınır boyunda, kurulacak yeni sınır kapısı için bu amaçla tahsis edilen 210 dönümlük alanın tamamı kara mayınlarından temizlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yap-işlet-devret modeli ile Habur'a destek amaçlı kurulacak ikinci sınır kapısı 20-25 milyon dolar arasında harcama ile bir yılda tamamlanacak. Mayınlar çıkarıldıkça Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ekipleri, ortak sınırın Türkiye yakasındaki bakir topraklarda kazı yapıyor.

Daha önce bu amaçla yapılan kazılarda 29 kuyudan 24'ünde ham petrol bulunmuştu. Gravitesi düşük olmasına rağmen günde 2 bin 500 varil petrolün çıkarıldığı Mardin yöresinde, umutlar yeniden yeşerdi. Mayınların temizlenmesinin ardından organik tarımın yapılacağı söylenen alanlarda önce sismik araştırma yapılacak, petrol çıkmaması halinde ise tarıma açılacak.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum