29 Ağustos 2008

Sigarayı 8 bin YTL`ye tercih etti!

Sağlık Bakanlığı'nın, sigarayı bırakmak isteyenleri harekete geçirmek amacıyla düzenlediği 8 bin YTL ödüllü Bırak - Kazan 2008'in talihlisi Mardinli Abdülkerim Alkan'ın yarışma şartlarını yerine getirmediği belirlenince, ödül birinci yedek talihli Niğde'den Fikret Bozok'a verildi.

Toplam 8 bin YTL ödüllü Bırak - Kazan 2008 kampanyasına başvuran 69 bin 678 kişi arasında yapılan kura sonucu asil talihli olarak belirlenen Mardinli Abdülkerim Alkan'ın kampanya şartlarını yerine getirmediği belirlendi. Ödül, birinci yedek talihli olan Niğde ilinden Fikret Bozok'a ulaştırıldı. Bozok'un kampanya şartlarını karşıladığı ve yapılan testlerde sigara içmediği belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her iki yılda bir düzenlenen sigarayı Bırak-Kazan kampanyası ile; bir bırakma günü belirleyerek sigarayı bırakma fikrini oluşturmayı, bırakmak isteyenleri harekete geçirerek yardımcı olmayı, sigaranın zararları ve sağlıklı yaşam konusundaki genel bilinçlenmeye katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dünyada bir milyardan fazla insan -yetişkin nüfusun dörte biri sigara kullanıyor. Her yıl 5 milyondan fazla insan bu nedenle hayatını kaybediyor. Bilimsel araştırmalar, tütün dumanının akciğer kanseri, kalp hastalıkları, astım krizleri, çocuklardaki solunum yolları hastalıkları ve akciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıklara yakalanma tehlikesini arttırdığını ve ani bebek ölümlerine neden olabildiğini gösteriyor.

En az bir yıldır sigara içen ve 18 yaşını dolduran herkesin katılabildiği yarışmada, katılımcıların 4 hafta süreyle sigara içmemeleri gerekiyordu.


Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum