27 Ağustos 2008

Silah, Hak Arama Yöntemi Olamaz

DTP lideri Ahmet Türk, silahın hak arama yöntemi olamayacağını söyledi. Şehirlerde bombaların patlamasının ne tercihleri ne de görmek istedikleri bir tablo olduğunu vurguladı.

'Ankara'yı çözüm yeri' olarak gördükleri için Meclis'e girdiklerini belirten Türk, uzlaşı ortamını sağlamaya yönelik çabalarından sonuç alamamaktan yakındı.

DTP lideri, 31 Ağustos ve 1 Eylül Dünya Barış Günü'ndeki mitinglerde verecekleri barış mesajlarının 'ciddiye alınması'nı istedi.

DTP lideri, girişimlerinin başarılı olması için PKK'nın silah bırakmasının yararının olup olmayacağı konusunda da şunları ifade etti: "İki yönlü bakmak lazım. Devletin demokratik yöntemlerle bu sorunu çözme niyetini ortaya koyması gerek. Bu niyetini ortaya koyduğu zaman, hem PKK üzerinde hem Kürtler üzerinde söyleyeceğimiz çok şey olur. PKK'ya, 'silahı artık hak arama yöntemi olmaktan çıkarmalısın' mesajı veriyoruz. Devlete de 'artık asimilasyon politikasından vazgeçmelisin' diyoruz."

Reuters

Haber:www.haberdiyarbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum