27 Ağustos 2008

Süryani Liderler Mardin'de Buluştu

Dünyanın dört bir yanındaki Süryani ruhani liderler Deyrulzafaran Manastırı'nda düzenlenen ayinde bir araya geldi.

Mardin Deyrulzafaran Manastır'ında, Aziz Mor Hananyo anısına düzenlenen ayini Cebel Lübnan Metropoliti George Saliba ve Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen yönetirken ayine Lübnan, Suriye ile çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen 50'ye yakın ruhani katıldı.

Lübnan, Suriye ve Avrupa ülkelerinden gelen Süryaniler ayinde hep birlikte Arapça ve Süryanice ilahiler okudu. Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve Lübnan Metropoliti George Saliba ayine katılanları kutsadı.

Lübnan Metropoliti George Saliba, "Nerde yaşarsak yaşayalım, Mardin'in, Deyrulzafaran Manastırı'nın, Turabdin topraklarının bizim için ayrı bir önemi ve yeri vardır. Çünkü bu kutsal topraklarla
bağlarımız, geçmişe dayalı hatıralarımız vardır" dedi.

Babası Gabro'nun Nusaybin ilçesinde 90 yıl önce muhtarlık yaptığını söyleyen Lübnan Metropoliti George Saliba, "Bu kutsal topraklar üzerinde Müslümanlar ve Hıristiyanların bir aile ortamında yaşamlarını sürdürdüklerini görmekten mutluluk duyuyorum. Burada bulunan manastırlar, camiler ve kutsal değerlerin bu kutsal topraklar üzerinde yaşayan insanlara huzur ve mutluluk getirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Ayin sonunda ayine katılanlara şaraba batırılmış ekmek ikram edildi.
Haber: www.haberdiyarbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum