23 Ağustos 2008

Yüksel, ABD`de Siyasi Gelişmeleri Değerlendirdi

Konferansa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ile birlikte katılan Yüksel Yeni Anayasanın gerekliliği, KÖYDES ve GAP Eylem Planı gibi pek çok konuya değindi.

New York Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Çetinkaya; Yeni Anayasa’nın ülkemiz için artık bir zorunluluk olduğunu belirtti. Anayasa mahkemesi Başkanı’nın dahi yeni bir anayasanın zaruretini ifade ettiğini belirten Çetinkaya yeni yasama döneminde bütün partilerle görüşüp konsensüse hazır olduğunu belirtti.

Çetinkaya’dan sonra söz alan Yüksel Türkiye’de Siyasette Yaşanan Son gelişmelerle birlikte, Güneydoğu Anadolu; GAP Eylem Planı ve KÖYDES gibi pek çok konudan bahsetti.

Ak Parti’nin her zaman millete hizmet etmek için uğraştığını söyleyen Yüksel istikrar isteyen halkın Ak Parti’ye 7. yılındaki desteğinin gitgide artarak sürdüğünü belirtti.

Yeni Anayasa ile ilgili partisinin hazır olduğunu belirten Yüksel şunları söyledi:

Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu kararla; Türkiye'nin önünü kapatan büyük bir belirsizlik ortadan kalkmıştır.

AK Parti hakkında kapatma davası açıldığı ilk günden itibaren ortaya çıkan sağduyu sayesinde bu sıkıntılı süreci, milletimize bedel ödetmeden yönettik.

Bizler parti olarak bu dava hiç olmamış gibi millete hizmete ilk günkü gibi devam ettik.
Yalnızca ve yalnızca millete hizmetin bizim işimiz olduğunu düşünerek hareket ettik.
Herkesin kendi işini yaptığı vakit, zaten adalet her zaman tecelli edecektir.

Konferansta kapatma davası ve siyasetteki son gelişmeler haricinde seçim bölgesi olan Mardin ili ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili konuşan Yüksel Mardin’e yapılan yatırımları örnek gösterdi. Mardin’e yapılan üniversite, Beyaz Su ile GAP Eylem Planı’ndan söz eden Yüksel, bu projelerin hem Türkiye hem de komşuları ile olan ilişkilerine olumlu yansımalarından söz etti. Kapatma davası sürecinde kendilerini Ankara’ya kapatmadıklarını ve hizmetlerine ara vermediklerini anlatan Yüksel, AK Parti’nin laikli karşıtı odak olmadığını belirterek, “Sadece millete hizmet etmeye odaklandık.” diye konuştu.

Millete hizmetlerinin en güzel örneklerinin KÖYDES ve BELDES projeleri olduğunu ekleyen Yüksel şunları söyledi:
KÖYDES ve BELDES projeleriyle başlatılan altyapı çalışmalarının başarılı sonuçlarını gördük. Bölgeye yapılan 8,4 katrilyonluk yatırım sayesinde köylerimizde büyük oranda yol ve su sorununu çözdük.

“Yolsuz, susuz ve elektriksiz köy kalmayacak” parolası ile hazırlanan ve büyük bir başarı elde edilen KÖYDES Projesi'nden sonra BELDES projesi pek çok ilçe ve beldemizin yol ve su sorunlarını çözmek için bütçeden ciddi rakamlarda kaynak ayrıldık.
Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum