28 Eylül 2008

Şahkulubey`in Almanya Temasları

Almanya Parlamentosu tarafından verilen iftar yemeğine katılan AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Parlamentonun Resmi binasında verilen iftarın, Alman halkı adına Türkiye ve İslam dünyasına güler yüzle açılmış bir kapı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkulubey, Türk-Alman Dostluk Grubu üyelerinden Malatya Milletvekilleri Mehmet Şahin ve İhsan Koca ile birlikte Rumi Forum ve World Media Grup Ag organizasyonu ile gerçekleştirilen ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Meclis binasında verilen, Meclis Başkanı, Başkan yardımcıları ve Alman parlamenterlerin de hazır bulunduğu iftar yemeğine katıldı. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen davete parlamenterlerin yanı sıra diplomat ve bürokratlarda katıldı.

Milletvekili Şahkulubey, Alman parlamenter ve bürokratların iftar yemeğine parlamentonun resmi binasında ev sahipliği yapıp eşlik etmelerini, “Alman halkı adına Türkiye ve İslam dünyasına güler yüzle açılmış bir kapı olarak” değerlendirildi.

Türk Heyeti adına bir konuşma yapan Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Türkiye’den kucak dolusu sevgi ve selam getirdiklerini ifade ederek aynı zamanda bu davetin geçen hafta Köln’de yapılan İslam Karşıtı gösteriye çok daha büyük bir kalabalıkla verilen cevap niteliği taşıdığını anlattı. Alman halkının bu duyarlılığına gönülden teşekkür ettiklerini ifade eden Şahkulubey, “Önyargısız ve yasaksız bir dünyada, barış, hoşgörü ve yardımlaşma ile hep birlikte erişebileceğimiz daha güzel günler diliyorum.”dedi.

Alman Medyasının da büyük bir ilgi ile takip ettiği iftar yemeğinde konuşmasında Milletvekili Şahkulubey, tarihi kent Mardin hakkında yemeğe katılanlara bilgi verdi. Türkiye de çok özel bir kentten; Mardin’den Milletvekili seçildiğini söyleyen Milletvekili Şahkulubey, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mardin’i her zaman küçük bir AB modeli olarak görürüm. Çünkü Mardin dillerin, dinlerin ve hoşgörünün kentidir. Farklı dil, din, etnik yapı ve kültürdeki insanlar, dünyaya örnek olacak bir hoşgörü içinde birbirlerinin inanç ve kültürlerine büyük saygı içinde yaşarlar. Bu hoşgörü ve sevgi dilinin tüm dünyaya yayılması en büyük temennim ve rüyamdır.”

Diyalog ihtiyacının her geçen gün arttığını bir dünyada yaptıkları organizasyonlarla umut vadeden muhatapların olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, organizasyonu gerçekleştirilenlerle NRW Meclis Başkanı ve yardımcılarına teşekkür etti.

Ziyaretlerinin ikinci gününde Spektrum Eğitim ve Diyalog Derneği’nin Belediye ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte de bir konuşma yapan Milletvekili Bekin Şahkulubey, Diyalog ihtiyacının arttığı bir dünyada, bunu giderecek organizasyonların ve muhatapların artmış olmasından memnuniyet duyduğunu, gelecek adına umutlandığını ifade etti. Milletvekili burada yakalanan ve teneffüs edilen hoşgörü havasının, 7 bin yıldan bu yana canlı bir şekilde Mardin’de nasıl yaşandığını görmek üzere başta Belediye Başkanları olmak üzere herkesi Mardin’e davet etti.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum