3 Eylül 2008

Barakada 10 Çocuklu Berdel Mağduru

Mardin’de, berdel usulü evlilik yaptıktan sonra Adana’ya yerleşen ve 22 yıllık evliliği süresince 10 çocuk dünyaya getiren H.Ç. (37), bir barakada yaşam savaşı veriyor.

En küçüğü dört, en büyüğü 19 yaşında on çocuğu ile yaşayan H.Ç., "Ağabeyim, görümcemden (kocanın kız kardeşi) ayrıldığı için kocam S. Ç. de beni terk etti. Kocama kalsa 10 çocuğunu bırakıp gitmezdi ama anne ve babasının baskılarına dayanamadı" dedi. Berdelin, başlık parası yüzünden çıkmış bir evlenme usulü olduğunu belirten H.Ç, şunları kaydetti:

"Başlık parası veremeyen aileler, birbirlerinin oğullarına kızlarını veriyorlar. Bizimkisi de öyle oldu. Ağabeyim ve ben birer gün arayla evlendik. Onlar anlaşamayınca ayrıldılar. Onların ayrılması geleneklere göre bizim de ayrılmamızı gerektiriyordu, ancak ayrılmadık. Kayınpederim, ’onlar bizim kızımızı bıraktı, sen onların kızını bırak’ diye diretti. Sonuçta ayrıldık."

H.Ç., şöyle devam etti: "Marketlerden ve pazarlardan topladığım atık sebzeleri eve getirerek çocuklarımın karınlarını doyuruyorum. Kışın bu barakada titriyoruz. Bize yardım eli uzatacak yok mu?"

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum