4 Eylül 2008

Beyaz Su Projesi, patlayan boru engeline takıldı

Mardin'in su ihtiyacını karşılayacak Beyaz Su Projesi, patlayan boru engeline takıldı. Yaklaşık 176 milyon YTL'ye mal olan ve 42 kilometrelik alanda döşenen borularda sık sık yaşanan patlamalar vatandaşların susuzluk çekmesine neden oldu.

Mardin Belediye Başkanı Metin Pmaukçu, suyun gecikmesinin kendilerinden değil, Devlet Su İşleri (DSİ) ve müteahhit firmadan kaynaklandığını söyledi.

Beyaz Su Projesi'nin 21 Temmuz'da bitirilmesi gerekirken hala teslim edilmediğini anlatan Pamukçu, "DSİ Daire Başkanı Turgay Özgür 20 Ağustos'ta Mardin'i ziyareti esnasında suyun 24 Ağustos bırakılacağını açıklamıştı. Ama maalesef 12 gündür birinci etap su isale hattında sık sık boruların patlaması nedeniyle yaşanan su sorunu bir türlü aşılamadı. Konuyu defalarca DSİ Genel Müdürlüğüne ilettik. Fakat kontrol mekanizması olmadığı için yeterince denetim yapılmadı. Kullanılan malzemeler ve borular kalitesiz olduğu için sık sık patlıyor. Suyun Mardin'e gelmesi de gecikiyor." dedi.

Basın mensuplarını Beyaz Su Projesi'nin yapıldığı alana götüren Başkan Pamukçu, konuyu Başbakan'a da ileteceklerini vurguladı.

Pamukçu, "Yüzyılın projesi olarak özellikle Başbakan Erdoğan'ın üzerinde durduğu Beyaz Su Projesi yaklaşık 176 milyon YTL'ye mal oldu. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. 6 tane depo yeri için toplam 24 bin 500 metrekare alan kamulaştırdık. Sırf vatandaşlarımızı bir an önce suya kavuşturmak için bu parayı kendi cebimden karşıladım. Bu kadar yatırımdan sonra iki aydır proje geciktirildi. Mardin'de kuraklık yüzünden su kuyularımız kurumuş durumda. Proje kapsamında beyaz su gelmezse Mardin susuz kalacak. Bunun sorumlusu da DSİ ve yüklenici firmadır." şeklinde konuştu

Beyaz Su Projesi'nin tamamlanması durumunda Mardin merkez olmak üzere Kızıltepe, Nusaybin, ve Ortaköy beldesinde yaklaşık 500 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum