3 Eylül 2008

Cami değil, Sanki otel

Sıcaktan bunalan Kızıltepeliler serinlemenin yollarını ararken, birçok vatandaş ise Kızıltepe’nin simgesi olan Merkez camiye akın ediyor. Kimileri ise sıcaktan kaçarak cami içlerinde serin yer arıyor.
Aşırı sıcaklar yüzünden Kızıltepeli yaşlılar ise özellikle camileri tercih ediyor. Camilerin serin olduğunu belirten yaşlılar, "İşimiz yok. Emekli adam ne yapabilir. Sabah namazından itibaren camide kalıyoruz. Allah'ın evi serindir. Akşam serinliğine kadar buralarda yatıyoruz. Akşam olunca da eve gidiyoruz" dediler.
Hava sıcaklığının gölgede 36, güneşte 40 derecenin üstünde seyrettiği Kızıltepe de serinlemek için camiye giden Nurettin Kanat” Havalar sıcak ramazan nedeni ile hem namazımızı kıldık, ardından da serinlemek maksadıyla uzanıp vakit öldürüyoruz.”dedi.


Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum