3 Eylül 2008

Cura Kürsüden İnmiyor

Mardinli Mili Atlet Münir Cura 12. Kez Mili Takımda


Dağ Koşusu Türkiye Şampiyonası, toplam 73 sporcunun katılımıyla Bursa'da yapıldı.
Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası'nda büyük bayanlarda 9, büyük erkeklerde 23, genç bayanlarda 16, genç erkeklerde ise 25 sporcu mücadele etti.
Teleferik-Sarıalan arasındaki zorlu parkurda büyük erkekler 12 kilometre, bü-yük bayanlar ve genç erkeklerde 8.5 kilomet-re, genç bayanlarda ise 3.4 kilometre üzerinden yapılan şampiyonada sporcular dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.
Milli takım seçme niteliği taşıyan organizasyonda büyük mücadele yaşanırken, oldukça çekişmeli geçen şampiyonada bayanlarda ilk 4, erkeklerde de ilk 5 içinde yer alan sporcular 14 Eylülde İsveç'te yapılacak Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'na katılma hakkını elde etti.
Bursa’da 28.8.2008 tarihinde düzenlenen 12 km.lik Dünya Dağ Kros Şampiyonası seçmelerinde Münir Cura zorlu yarışta ikinci gelerek Bronz Madalya ile Milli Takıma yine seçilerek, Mardin’e dönme şansını buldu.
Dünya şampiyonasında İsveç’te ülkemizi ve Mardin’i 12. Kez temsil edecek olan Münir Cura, “bu başarıyı Sayın valimiz Mehmet Kılıçlar’a hediye ettiğini, Valimiz, Balkan Şampiyonu olduğumda verdiği ödül ve desteğin kendisini morelmen motive ettiğini, bu başarıda katkısının büyük olduğunu” ifade etti.
Cura, “Türkiye şampiyonasına, Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 45 kişi katıldığını, zorlu parkurda üstün bir performans sergileyerek Milli takıma seçilecek olan 5 sporcudan biri olma başarısını gösterdiğini, bu yarışta Türkiye 2.si gelerek Mardin’e Bronz Madalya ile döndüğünü kaydetti.
14 Eylül 2008 tarihinde İsveçte Yapılacak olan Dünya Şampiyonasına çok disiplinli, özverili ve disiplin bir şekilde hazırlıklarına devam ettiğini ifade eden Cura; “Dünya şampiyonası çok önemli ve zorlu bir yarışma-dır, Dünyanın en iyi atletleriyle yarışacam 35 ülkeden yaklaşık 250 sporcu bu yarışmaya katılacak. Türkiye’yi ve Mardin’i en iyi bir şekilde temsil etmek yarışacağını vurguladı.”
Milli Atlet Cura; “Şampiyonaya Antrönörleri, Prof.Dr.Doğan Demirhan ve Prof.Dr.Muzaffer Çolakoğlu’nun teknik ve taktikleriyle hazırlanmakta olduğunu, bu yılki hedeflerinin Dünya Şampiyanasında ilk 20’de yer almak, dört yıllık periyotta ise ilk üçü hedeflediklerini söyledi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum