24 Eylül 2008

DSP'den Emekli Maaşlarının İleştirilmesi İçin İmza Kampanyası

Demokratik Sol Parti (DSP) Mardin İl Başkanlığı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının yükseltilmesi için imza kampanyası başlattı.


Demokratik Sol Parti (DSP) Mardin İl Başkanlığı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının yükseltilmesi için imza kampanyası başlattı.
DSP Mardin İl Başkanı Abdulhalim Taş yaptığı yazılı açıklamada; Toplumda oldukça geniş bir katman olan emeklilerin, zor koşullar içinde yaşadıklarına dikkat çekerek, Emeklilerin eline geçen emekli aylıklarının açlık ve yoksulluk sınırının da altında olduğunu iddia etti.
“Halka ve hakka hizmetten başka amacı olmayan DSP Mardin İl Örgütü olarak emeklilerimizin haklarının verilmesi için sahaya çıktıklarını ifade eden taş;”İl Başkanlığımıza ve İlçe Örgütlerimize çeşitli emekli derneklerinden gelen yazılı ve sözlü şikayetler ile talepler vardır.
Emeklilerimizin sesi olmak, ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için katkıda bulunmak amacı ile bir imza kampanyası başlattık.”dedi.
Taş hükümetten beklentilerini ise şöyle açıkladı:
Bağ-Kur ve SSK Emeklilerinin maaşının en az 1.100.-YTL olmasıdır.
Memur emeklilerine de, çalışan memurlara verilen asgari 103.-YTL'nin aynen yansıtılmasıdır.
Taş son olarak; Mardin DSP İl binası ve İlçe Örgütlerinin kurdukları Çözüm Masalarında emeklilerin talebini içeren bir başvuru dilekçesinin imzaya açıldığını kaydetti.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum