10 Eylül 2008

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ..

ELEKTRİK ZAMMINA TEPKİ..

ESNAF SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİ BAŞKANI “ELEKTRİK ZAMMI VATANDAŞI KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYA YÖNELTİR”..

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, son bir yıl içinde elektriğe % 70 oranında zam yapıldığını belirterek zamların vatandaşı ya icraya düşüreceğini ya da kaçak elektrik kullanmaya yönlendireceğini söyledi.

Esnaf ve sanatkar’ın son zamanlarda ekonomik çıkmaza girdiğini söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, esnafın ve sanatkarın ne yapacağını şaşırdığı bir dönemde elektriğe yapılan zammın çekilmez olduğunu belirtti. Anadolu Ajansı Muhabirine açıklama yapan 24 yıllık başkan Kurtuluş “Hükümet esnafı ve sanatkarı maalesef elektrik zamlarıyla ezdi. Hükümet bunun bilincinde, hatalarını esnafa ve sanatkara 25 bin YTL faizsiz kredi, imalathanelere de uzun vadeli 10 bin YTL vermeyi planlıyor. Ama vermeden öbür taraftan alıyor. Bölgede kaçak elektrik kullanımı zaten üst sınırlarda, yeni zamlar kaçak elektrik kullanımı daha da teşvik edecek. Vatandaş elektrik faturalarını ödeyemeyeceği için ya icralık olacak, kaçak kullananların da sayısı artacak. Hükümet bugün topladığı elektrik paraları kadar ancak fatura bedeli toplayabilir. Çünkü vatandaşın ödeme gücü çok düştü.” dedi.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum