23 Eylül 2008

Esnaf İftarda Biraraya Geldi

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, ıÜüesnaf arasındaki dayanışmayı kuvvetlendirmek için Ramazan ayı münasebetiyle Erdoba Butik Otelinde verdiği iftar yemeğinde esnaf temsilcileri bir araya geldi.
Mardinli esnafların biraraya geldiği iftar yemeğinde konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Kurtuluş, esnafların sıkıntılarının gün geçtikçe çoğaldığının bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Erdoba Butik Otelde düzenlenen programa protokol üyeleri, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemeğin ardından esnaflara seslenen Birlik Başkanı Hulusi Kurtuluş Mardin'deki bütün oda başkanı ile beraber esnafın içinde bulunduğu problemleri çözmek için kenetlendiklerini söyledi.

Kurtuluş, konuşmasında elektriğe son günlerde yapılan zamları da eleştirilerek, "Bağ-Kur emeklilerinden 2008'den itibaren kesilecek yüzde 33 payın adil olmadığını, bu sebeple 400 YTL maaş alan bir emekliden ne kesileceği, nasıl geçineceği ve bunun gibi düşüncelerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'nı biz prim ödeyenler batırmadık. Bunun hesabı, halkçı politikalarla bu kurumları batıranlardan sorulmalıdır. Esnaflar olarak ticari araçlardan ÖTV'nin kaldırılmasını, ustalık belgesinin ya tam uygulanmasını ya da tamamen kaldırılmasını istiyoruz. İşyeri açmak isteyenlerin ilk müracaat yeri kendi odaları olmalıdır. Bizim geçmişimiz pabuççuzadeler, şekercizadeler, fırıncızadelerdir. Devletine, milletine yük olmadan çalışan bizlere biraz daha saygı bekliyoruz.'' şeklinda konuştu.

Verilen iftar yemeğine esnafların yanı sıra birçok davetli de katıldı. İftar yemeğinde bir araya gelen esnaflar, birbirleri ile sohbet ederek hoşça vakit geçirdi. Yemek ardından Esnaflar yapılan çay sohbetinde Mardin'im,n ticari yapısı ve Mardin esnaf ve sanatkarlarının yaşadığı sorunlar üzerinde sohbet etme imkanı buldu.

Nezir Güneş
Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum