15 Eylül 2008

Evdeki hesap uymadı!

Mardinspor sahasında İskenderun DÇ ile önemli bir maça çıktı. Galip gelen takım grupta ilk ikinin keyfini yaşayacaktı. Ancak Mardinspor galip gelemedi ve 2-3 skorla 3 puanı İskenderun’un cebine koyarak evdeki hesabı çarşıya uyduramadı!

Kırmızı-lacivertli iki takımın mücadelesinde Mardinspor ilk dakikalardan itibaren tutukluğu bir türlü değiştiremeyince ne orta sahada top yapabildi, ne kanatlardan gelebildi ne de dikine bir varyasyon deneyebildi.

Ne yaptığını bilmez bir şaşkınlık içinde bocaladı durdu. Maçın hiçte kolay olmayacağını ilk dakikalarda İskenderun’un hızlı kontra ataklarıyla gördük. Nitekim İskenderun!lu Hüseyin ve Recep koskoca Mardinspor takımının orta saha ve defansını maç boyunca hallaç pamuğu gibi atan oyuncular oldular.

Dakikalar 20 yi gösterdiğinde ilk ciddi atağı sağ taraftan İlhan gerçekleşti. Ceza sahasına ortasında arkaya seken topu içeriye akıllı bir kesme yapan Oktay, Fırat’ın topu kafayla ağlara göndermesine yardımcı oldu.

Bu golden sonra takımın daha rahat pas yapacağını, tutukluğu atıp güzel futbolle farka gideceğini düşünmek isterdik ancak vaziyet bunu göstermiyordu.

Dakika 26 da golün sahibi Fırat orta sahada kaptığı topu Onur’la buluştursa kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. Fakat hızlı düşünmeye ve bunu bir türlü sahaya yansıtamayan oyuncular sahada hem kendilerini hem arkadaşlarını hem de taraftarı yordular.

Dakika 29 da golün pasını veren Oktay kendi ceza alanında bir türlü pasını vermeyince topu kaptırdı top köşe atışından sonra taca döndü. Sağdan ceza sahasına yapılan taç atışına topun arkaya sektirilmesi neticesinde Salih durumu 1-1 yaptı. Golden 4 dakika sonra yine sağdan gelen İsk. ceza sahasına yapılan ortaya Recep güzel bir kafa vuruşuyla durumu 1-2 yaptı.

Orta sahada iyi toplar çıkaramayan ve çok basit topları bile rakibine kaptıran Mardinspor oyun kurmakta zorlandı. İleride Alaaddin ve sihirli lambasından medet uman Teknik heyet oyuncunun ileride tek kalması ve İsk. Dç defansının arasında topla bulaşamamasını nihayet ikinci yarının başında görerek Deniz Aydoğdu’yu oyuna alarak çift forvete dönerek pozisyon üretmeye çalıştı.

60. dakikaya kadar golü bulamayınca Ediz’i de oyuna alarak 4-3-3 geçen Mardinspor nihayet maçın son 10 dakikasında bana göre çok iyi işler yapan Deniz’in golüyle beraberliği buldu. Fakat maçın başından sonuna kadar hızlı ataklara karşı koyamayan Mardinspor maçın sonlarında yediği golle 3-2 skorla sahadan mağlup ayrılmış oldu.

Maçın genelinde İsk. DÇ daha iyi ve akıllı bir oyun çıkardığını söylemeliyiz. Üzülerek belirtmeliyim ki Kırmızı-lacivertli ekibimiz kendi saha ve seyircisi önünde de olsa çok koşan, iyi pas yapan ve kontraya iyi çıkan takımlara karşı zaafı var. Bu duruma en kısa zamanda çare bulmasa çok zor günler bizi bekliyor demektir.

Orta sahamızda iyi futbol oynamasını beklediğimiz H.İbrahim ve Abdullah bu maçta da pek varlık gösteremediler.

Hakem triosu için çok fazla konuşmak istemiyorum. Fakat ikinci yarı bir pozisyonda iki metre önde olan İskenderun’lu oyuncuya bayrak kaldırmayan Eski Açık yardımcı hakemini tebrik etmek lazım! Tribünden çok net gördüğümüz ofsaytı görememesi şaşırtıcıydı!

Bir takım elbette maç kaybeder, normaldir. Bir takımın her maçta iyi oynamasa da galip gelmesi de mümkün değil, ancak hafta sonu izlediğimiz maç Teknik heyet ve oyuncular için çok fazla ders alınabilecek bir maç oldu.

Maçı izlemeyenler için bir ayrıntı ile yazımı bitirmek istiyorum. Dakika 89. İskenderun 3 puanı o kadar çok istiyordu ki taca çıkan bir topu almak ve oyuna sokmak için İskenderunlu oyuncu canhıraş bir gayret içindeydi. Sonuçta istek galip geldi.

Haber: www.mardinlife.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum