3 Eylül 2008

"FAKİRLERİ KENDİ SOFRALARIMIZA İFTARA DAVET EDELİM"


Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, Ramazan ayında hayırsever vatandaşların özellikle fakir aileleri kendi sofralarında iftar vermeye davet etti.

Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kızılkaya, ihtiyaç sahiplerine iftar verilmesi ve yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Eskiden iftarların gerçek ihtiyaç sahiplerine verildiğini ama zamanla bu anlayışın değiştiğini ifade eden Kızılkaya, "Eskiden insanlar fakirlere, ihtiyaç sahiplerine daha çok iftar verirdi. Zamanla bu anlayış değişti. Herkes birbirine, zengin zengine iftar vermeye başlar oldu. Bunlar da olacak ama en hayırlısı ihtiyaç sahibi kişileri bulup onları sofralarına davet etmektir. Hatta isteyen şöyle bir şey de yapabilir. Hazırlamış olduğu iftar yemeklerini alıp fakir bir insanın evine misafir olabilir onunla birlikte iftarını açabilir. Bu şimdiki insanımıza ağır gelebilir. Ama doğru olanı da budur. İnşaallah halkımızdaki yanlış inanışlar ve düşünceler zamanla yok olur. Bir diğer önemli konuda fakir ve muhtaçlara yönelik yapılacak yardımlar para yerine gıda yardımı olunsa daha iyi olur. Çünkü bir çok kişiye yapılan yardımlarda verilen nakit paralar aile bireyi tarafından kahvehanelerde veya başka yerderde harcanmaktadır. Nakit yerine gıda yardımı yapılırsa daha iyi olur." dedi.

Ramazan'da küskünlerin barışması, dostluk ve kardeşlik duygularının daha da pekiştirilmesi gerektiğini kaydeden Kızılkaya, "Bu mübarek ayda bol bol Kur'an-ı Kerim okumalı, tevbe istiğfar etmeli, teravihleri kaçırmamalı, gece sahura kalkınca da teheccüt namazlarını da mutlaka kılmalıyız. İnsanları her zaman barışa kardeşliğe ve dayanışmaya çağırmalıyız. Hoşgörü ortamımızı genişletmeliyiz. Bu mübarek ayı iyi değerlendirmeliyiz ki bereketinden feyiz alalım."

Haber: www.kanal47.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum