13 Eylül 2008

GAP'ta Sulama Başlarsa 800 Bin Kişiye İş İmkanı Doğacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile bölgede sulama başlarsa 800 bin vatandaşın iş bulacağını söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile bölgede sulama başlarsa 800 bin vatandaşın iş bulacağını söyledi.
İşsizlik için sivil toplum örgütleriyle biraraya geldiklerini ve çeşitli projeler ürettiklerini belirten Bakan Çelik, ekonomik yatırım ve istihdamla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terörün çözebileceğini ifade etti. GAP'a 2.3 milyar YTL aktarıldığını kaydeden Çelik, bölgenin kalkınması için çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti.
Bakan Faruk Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'ı ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Çelik, Türkiye'ye hizmet etme anlamında parti temsilcileriyle temaslar sağladıklarını belirterek, "CHP ile diğer muhalif partilerin de söyleyecekleri ve taleplerinin olduğunu düşünüyorum. İl başkanlığı ve siyasetin birçok aşamasında yer alan biri olarak, bu işin ne kadar meşakkatli olduğunu biliyorum. Siyasetin içinde olan herkesi saygıyla anmak ve desteklemek gerekiyor" şeklinde konuştu.
İşsiz vatandaşların başvurduğu Türkiye İş Kurumu (İş-Kur)'nun da elinin kolunun bağlı olduğunu ifade eden Çelik, işsizlik fonundan 300 milyon YTL aktarılan bu kurumun, vasıfsız işsizler için meslek kursları düzenlemekle de görevlendirildiğini belirtti. İzmir'in Aliağa ilçesinde 612 vatandaşın böyle bir kursa başladığını ifade eden Çelik, bu vatandaşların daha sonra Petkim veya başka bir yerde hemen istihdam edilebileceğini dile getirdi. Meslek sahibi olmayan vasıfsız insanların İş-Kur'a başvurabileceğini kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, üniversite mezunları arasında işsizlik oranının yüzde 10 olduğunu aktardı.
Daha önce yaptıkları yenilikleri da hatırlatan Bakan Faruk Çelik, "İşverenin prim borcu yoksa ve kayıtdışı eleman çalıştırmıyorsa, işçisinin priminin yüzde 25'ini ödemeyecek. Hanımların ve gençlerin de primini devlet ödeyecek" dedi. Çelik, tarım işçilerinin ve kırsal kesimde elişi yapan hanımların, 15 gün prim ödeyip 30 gün sigortalı görüneceğini kaydetti.
Bakan Çelik, Türkiye'de sendikalı işçi sayısının 800 bine düştüğünü söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş'a cevaben, 1961 Anayasası'nı özgürlükçü bulanların 1982 Anayasası'nı getirdiğini, bunun da çok önemli bir sıkıntıyı başlattığını ifade etti. Türkiye'de örgütlü toplum isteniyorsa Anayasa değişikliğiyle ilgili bütün meselelerin enine boyuna tartışılması gerektiğini vurgulayan Çelik, örgütlenmeyle ilgili problemleri ortadan kaldıracak köklü değişiklikler yapılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.
CHP İl Başkanı Karataş ise, "İlk defa bir hükümet üyesinin, muhalefet partilerinin il temsilciliklerini ziyaret etmesi çok önemli bir gelişme. Demokrasimizin gelişimi, kalıcılığı ve köklü olarak yerleşmesi için bu ziyaret çok önemli. Diliyoruz ki diğer bakanlar ve siyasiler de bunu yapabilsin" şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu da ziyaret etti. Ziyarette Bakan Çelik, çalışma ve sosyal güvenlik konularında MHP teşkilatının da görüşlerini almak istediğini, bunun dışında gittiği il ve ilçelerdeki diğer parti teşkilatlarına nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum