16 Eylül 2008

Gazeteci ve yazarlar iftar`da buluştu

Mardin’in mesire alanı olarak bilinen Kamor’da iftar yemeğinde bir araya gelen Gazeteci ve yazarlar, Artuklu Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlisi Mesut Eriker’in kendi elleriyle yaptığı yörenin sevilen yemeği Kaburga Dolması’yla iftar açtılar.

İftar saatinden önce açık mesire alanı olarak bilinen Kamor’da bir araya gelen ve kendilerini doyumsuz bir sohbetin içinde bulan Mardinli gazeteci ve yazarları; geçmiş ramazanları yad ederek iftar saatini beklemeye koyuldular.

Yaptığı lezzetli yemeklerle adından sıkça söz ettiren Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görev yapan öğretim görevlisi Mesut Eriker’in kendi elleriyle yaptırdığı yöreye özgü 'Kaburga Dolması' ile iftar açan gazeteci ve yazarlar, bir piknik havasında geçen iftar yemeğinde gecenin geç saatlerine kadar sohbet ettiler. Yemekte konuşan İletisim Gazetesi ve Mardin Life Dergisi İmtiyaz sahibi Rıdvan Fidan: Mardinli Gazeteci ve yazarlar olarak Ramazan ayında iftar yemeğinde bir araya gelmenin manevi güzelliğini tüm yoğunluğuyla üzerinde yaşadığını dile getirerek,

Ramazan ayında iftar sofrasında bir araya gelmek kültürümüzün süre gelen en güzel örneğidir. Bugün burada toplanmamızın manevi hazzı bütün arkadaşlarımızın ortak duygusudur. Bereketli Soframızda bulunan iftar yemeğinin miktar veya çeşitlerinden çok, arkadaşlarımızın huşu içindeki güler yüzü ve ruhlarını kaplayan manevi duygularının yoğunluğudur ast olan. Bu vesileyle davete icabet edip, bizleri yalnız bırakmayan bütün gazeteci ve yazar dostlarımıza bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

İftar yemeğinin ardından birlikte çay içip sohbet eden Gazeteci ve yazarlar, daha kaliteli bir yayıncılık anlayışının sağlanması konusunda bir araya gelme kültürünün pekişmesi için yemek organizasyonlarının geleneksel hale getirilerek sürdürülmesi yönündeki dileklerini dile getirdiler.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum