15 Eylül 2008

Çift Forvetle Oynamak Lazım!

Burak ERDEM:"Mardinspor kazanmak istiyorsa, çift forvetle oynayacak! Başka çaresi yok.."


Geçtiğimiz hafta Gaskispor’u deplasmanda mağlup eden Mardinspor, sahasında aynı puana sahip İskenderun D.Ç. ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın zevkli geçeceğini düşünüyordum, nitekim öyle de oldu. Karşılıklı goller, sayılmayan gol, gözlerden kaçan ofsaytlar vs.. ne ararsanız vardı bu maçta. Neticesinde her şeye rağmen kazanan taraf İskenderun oldu.

***

Mardinspor, dakika 21’de Fırat ile 1-0 öne geçti. Sağ kanattan ceza sahası içine yapılan orta da top Oktay’ın önünde kaldı. Kaleye vurabilirdi ama orta yapmayı tercih etti. Arka direğe gönderdiği topu Fırat ağlarla buluşturdu. Golden hemen sonra ikinci golü bulabilirdik. Fırat çok uygun pozisyonda Onur’a pas vermek yerine kaleye şut çekti. Maç o dakikada 2-0 olsaydı her şey çok farklı olurdu. Fırat’ın golünden sonra Oktay kendi yarı sahasında topla çok oynadı ve neticesinde topu kaptırdı. Kaptırılan topla etkili gelen İskenderun, korneri gole çevirmeyi başardı. Çok geçmeden İskenderun 2. golü buldu ve devreye 2-1’lik üstünlükle girdi. Gollerin öncesinde ve sonrasında İskenderun kontrataklarla çıkmaya çalıştı ve başarılı oldu. Defansın arkasına atılan hemen her top İskenderunlu futbolculardaydı.

Maçın 2. yarısında çift forvete dönen Mardinspor kenar yönetimi Deniz’i ve Ediz’i oyuna dahil etti. 2. yarının hemen başında pozisyonları bulan taraf İskenderun oldu. Özellikle 20 numaralı Recep, tek başına etkili oldu. İskenderunlu futbolcular tarafından ileriye atılan hemen hemen her top Recep’teydi. Mardinspor ise Deniz ile birlikte soldan etkili olmaya çalıştı ve başarılı oldu. Dakika 80’de Deniz’in ayağından çok şık bir golle beraberliği sağladı. Golün verdiği heyecanla 3. golü bulmak isteyen Mardinspor, maalesef kalesinde 3. golü gördü. Maçın sonlarına doğru Mardinspor 3. golü buldu dediğimiz anda yardımcı hakem bayrağını kaldırdı ve gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bulunduğum yerden ofsayt olup olmadığını tam göremedim fakat ortak kanı ofsayt olmadığıydı.

***

Mardinspor maça Zülküf, Keremcan, Recep, İlhan, Fırat, Abdullah, Zafer, Alaaddin, Oktay, İbrahim ve Onur 11’i ile çıktı. Bana göre bu kadro ve sahaya yayılış çok yanlış. Mardinspor neden tek forvetle oynuyor, anlamış değilim. Deplasmanlarda tek forvet ile oynarsınız, anlarız da sahanda neden tek forvetle çıkıyorsun? Alaaddin maç boyunca ileride ne yaptı? Sadece koştu ve aldığı her topu kendi yarı sahamıza göndermeye çalıştı. Zaten kanatlarda etkisizsin, ileri de etkili olamıyorsun, üstüne Alaaddin’i tek forvet oynatıyorsun. İlginç!

Senin kulübende kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışan, etkili de olan Tufan var ve sen Oktay ile başlıyorsun. Tufan’ın dışında kulübende izledik, gördük Deniz gibi bir oyuncun var. Deniz ile başlasaydık, belki de Alaaddin etkili olabilirdi. Zaten maçın ikinci yarısında Deniz oyuna girdi ve oyun hareketlendi. Kanatlardan orta yapılmazken, Deniz ile birlikte soldan bindirmelerle rakip üzerinde baskı kurduk. Yani anlayacağınız Mardinspor kazanmak istiyorsa, çift forvetle oynayacak! Başka çaresi yok..

Haber: www.mardinimiz.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum