3 Eylül 2008

İhracatçı `KOBİ`lere de sıfır faizli destek

Ak Parti Mardin Milletvekili Yard.Doç.Dr. Cüneyt Yüksel: “sıfır” faizli kredi faiz desteği programlarına bir yenisini daha eklediklerini söyleyerek, “İhracatçı kobilerimiz için hazırladığımız destek programına başvurular 15 Eylül’de başlayacak.

İhracatçı kobilerimiz Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası’na müracaat edebilecek.” Dedi.

Hükümet olarak KOBİleri küresel rekabette eşit koşullarda yarıştırabilmek, onların sorunların çözmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Yüksel bu amaçlarla Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın “SIFIR” faizli kredi destek uygulamasını daha önce başlattıklarını belirtti. Daha önce İstihdam Kredisi Faiz Desteği Programı, 1000+1000 KOBİ Yatırım Destek Programı, İmalatçı Esnaf ve Sanatkârlara yönelik programlarla küresel kriz ortamında sanayicilere, üreticilere, esnaf ve sanatkârlara “CANSUYU” verildiğini belirten Yüksel “SIFIR” faizli Kredi Faiz Desteği Programlarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.

Yeni programın İhracatçı KOBİlere yönelik olduğunu belirten Yüksel; amaçlarının İhracatçı KOBİlerimize “SIFIR”faizli İhracat Destek Kredisi ile “CANSUYU” vermek olduğunu söyledi.

15 Eylül 2008 tarihinde başlanacak olan programa “İhracat Taahhüdünde” bulunan KOBİler yararlanabilecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı bilgiler çerçevesinde açıklama yapan Yüksel programla ilgili şu noktalara değindi:

“SIFIR” faizli kredi desteği programında kredinin üst limiti 100 bin dolar, vadesi ise 6 ay olacak, kredi geri ödemesi 6 ay sonunda defaten yapılacak. Uygulamaya koyulan bu programla 650 milyon dolarlık bir kredi hacmi yaratılacak. “SIFIR” faizli destek kapsamında oluşturulacak bu kaynağın %30’u kalkınmada öncelikli yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere, %70’i de normal ve gelişmiş yörelerdeki ihracatçı KOBİ’lere kullandırılacak. Bu bölgeler arasında kullanılmayan kontenjanlar olursa diğer bölgelere tahsis edilecek.

Programdan, 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık net satış hâsılatı ya da mali bilançosu 25 milyon YTL’yi aşmayan, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve ihracat taahhüt eden KOBİ’ler yararlanabilecek.

Destek programından ihracatçı KOBİ’lerin tamamı 100 bin dolar üst limitten kredi kullanırsa, 6.500 işletme yararlanacak; 100 bin doların altında limitle kredi kullanılması durumunda ise krediden yararlanacak işletme sayısı artacaktır.

BAŞVURULAR 15 EYLÜL 2008 TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Bu programdan yararlanmak isteyen ihracatçı KOBİlerin 15 Eylül 2008 Pazartesi günü itibarıyle müracaatlarının yapılacağını belirten Yüksel müracaatların Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Türk Ekonomi Bankası’na yapılacağını belirtti.

Bankalara yapılacak başvuruları, KOSGEB; belirlenen kriterlere göre değerlendirecektir. Teminat sıkıntısı yaşayabilecek ihracatçı KOBİ’ler, Kredi Garanti Fonu’nuna (KGF) teminat için başvurabilecektir.

YÜKSEL: KOBİLER EKONOMİMİZİN CAN DAMARIDIR. KOBİLERİMİZE YÖNELİK SIFIR FAİZLİ YENİ KREDİ DESTEK PROGRAMLARI DEVAM EDECEK

Ekonomiyle ilgili açıklamalarda da buluna Yüksel; son 6 yılda ülke ekonomisini sağlam temeller üstüne oturtmak için Ak Parti olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Makroekonomik göstergelerde tarihi başarılar elde ettiklerini söyleyen Yüksel yapısal reformları el birliğiyle gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Bugün Türkiye ekonomisi’nin, dünyanın 17’inci, Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisi olduğunu söyleyen Yüksel, ekonomide ciddi bir pay sahibi olan KOBİlerin ülke ekonomisinin can damarı olduğunu belirtti. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine girme yolunun ülkenin özel sektörü, KOBİler ve sanayiciler üzerinden geçtiğini belirten Yüksel, bakanlık nezdinde “SIFIR” faizli Kredi Destek programların devam edeceğini söyledi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum