15 Eylül 2008

Kimse Yokmu Derneği Muhtaç Aileleri Unutmadı

Kimse Yok mu Derneği, Ramazan'da muhtaç aileleri unutmadı. Dernek tarafından hazırlanan kumanyalar gönüllüler tarafından dağıtılıyor, iftar çadırları dolup taşıyor, aşevleri kuruluyor. Köy köy dolaşıp ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürülüyor.


Kimse Yok mu Derneği, Ramazan'da muhtaç aileleri unutmadı. Dernek tarafından hazırlanan kumanyalar gönüllüler tarafından dağıtılıyor, iftar çadırları dolup taşıyor, aşevleri kuruluyor. Köy köy dolaşıp ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldürülüyor.
Ramazan ayında Kimse Yok mu Derneği'nin hedefi 3 milyon kişiye iftar vermek. Bu amaçla yola çıkan Kimse Yok mu Derneği Güneydoğu'da iftar seferberliği başlattı.


Dernek gönüllüleri, Türkiye içinde dağıtılmak üzere hazırlanan 60 bin paket Ramazan kumanyasını dağıtmaya başladı. Mardin'den Hakkâri'ye, Konya'dan Gaziantep'e pek çok ilde, hayırseverlerin bağışladığı Ramazan kumanyaları ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.

İstanbul'dan Mardin'e gelen bir grup gönüllü il ve ilçelerinde tespit ettikleri 400 aileye gıda paketleri dağıttı.

Sabah saatlerinden itibaren TIR'lardan indirdikleri kolileri araçlara yükleyerek, köy yollarını tutan gönüllüler ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çaldı.
Haber: www.mardinnethaber.com

Kimse Yok mu Derneği İstanbul Koordinatörü Ahmet Terzioğlu, Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan 60 bin koli gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıktıklarını söyledi.

Terzioğlu, "İlk durak olarak Mardin'i seçtik. İstanbul'dan gelen gönüllü ağabeylerimiz ile birlikte köy köy dolaşarak ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için tek tek kapı çaldık. İnsanlar bizi sevgi ile muhabbetle karşıladı. Bizleri bağırlarına bastılar. Her çaldığımız kapıdan bize dualar yağdı. İnşallah Kurban Bayramı'nda da burada kardeşlerimizin yanında olacağız." dedi

Dernek gönüllüsü iş adamı Mustafa Ekşi ise "Kardeşlik köprüleri ile oluşturulan seferberlik kapsamında bu Ramazan ayında da Güneydoğu'lu kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada her zaman onların yanında olacağız." diye konuştu.

İş adamı Şaban Uzun ise "Yıllardır unutulan bölgeleri bize hatırlatan derneğimiz sayesinde yeni insanlarla, yeni kardeşlerle tanıştık. Bizleri çok sevdiler biz de onları sevdik. Onlar bizi sevdi. İnşallah kıyamete kadar bu kardeşlik bağları sürer ve daha da güçlenir." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum