25 Eylül 2008

KÜÇÜK ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ

DEFTERDAR AKDEMİR “MECLİSE SEVK EDİLEN VERGİ KANUNU REFORM SAYILACAK DÜZENLEMELERİ KAPSIYOR”

Mardin Defterdar’ı Mustafa Akdemir, meclise gönderilen vergi kanunu ile küçük esnafın rahat bir nefes alacağını, kanunun reform sayılacak düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Küçük esnaftan alınan verginin vergi dilimi içinde %2’lik bir oran olduğuna dikkat çeken Defterdar Mustafa Akdemir, yeni vergi yasası ile birlikte küçük esnafa vergi muafiyeti geleceği, buna karşılık yüksek kazancı olanların ekonomi içindeki hareketlerinin vergi bakımından mercek altına alınacağını söyledi. Defterdar Akdemir “ küçük çapta 800 esnafımız var. Bunlardan tahsil edilen vergi, toplanan verginin %2 sini oluşturmaktadır. Küçük esnafa yeni yasa ile muafiyet gelecek. Belli bir limitin üzerindeki kiralar vergiye tabi tutulacak, nakit hareketleri de sistem içinde kontrol altına alınacak. Vergi kaçırma zorlaşacak. Serbest Meslek sahiplerinin gelir düzeyi üstündeki ekonomik edinimlerine “nerden buldun” hesabı sorulabilecek. Genel anlamda vergi alanındaki yasal düzenlemeler reform sayılacak özelliktedir” dedi.

Yaptıkları denetlemelerde ilginç uygulamalarla karşılaştıklarını ifade eden Defterdar Mustafa Akdemir “Bir konfeksiyoncu, yada manifaturacının vergi matrahı levhasına baktığımızda şaşırıyoruz. Vergi matrahını bin 500 YTL göstermiş ve 137 YTL vergi ödediğini görüyoruz. İnandırıcılığı olmayan bir durum. Yeni vergi yasası bu tür uygulamaların önüne geçecek” şeklinde konuştu.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum