22 Eylül 2008

Kırkdirek Köyü Muhtarı: Köydeki Mağaraların korunmasını istedi

Köylerindeki tarihi mağaraların koruma altına alınmasını istedi.

Mardin’in Savur İlçesine Bağlı Kırkdirek köyü Muhtarı Mesut Öztürk, köylerinin ismini aldığı içinde kırk sütun bulunan tarihi mağaranın koruma altına alınması için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Köylerinin mağaradan aldığını ifade eden Köy Muhtarı Mesut Öztürk, içinde kırk sütun bulanan mağaranın etrafında da 40 mağara bulunduğunu, mağaraların ne zamandan kaldığı konusunda ise bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay’ı makamında ziyaret eden köy muhtarı Öztürk “ Köyümüzde bulunan ve içinde kırk sütun bulunan mağaranın tarihi değer taşıdığına inanıyoruz. Mağaraya biraz zarar verildi. Mağaranın içinde bulunan figürler zarar gördü. Köyümüz adını mağaradan aldı. Etrafında tarihi değer taşıdığına inandığımız 40 ayrı mağara daha bulunuyor. Mağaraların koruma altına alınmasını istiyoruz”dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay, en kısa zamanda uzman bir ekiple Kırk direk köyüne giderek, mağaralarını durumunu inceleyeceklerini söyledi. Müze uzmanlarıyla yapacakları incelemelerin ardından, gerekirse bu alanda akademik kariyere sahip uzmanların da görüşünden yararlanacaklarını ifade eden Beliktay “Köy muhtarı Mesut Öztürk’ün bu davranışını çok anlamlı buldum. Böylesine duyarlı köy muhtarlarına ve bireysel anlamda tarihe karşı sorumluluk sahibi kişilere ihtiyacımız var. Tarihimize sahip çıkmada hepimize sorumluluklar düşmektedir. Kırk sütunlu mağarada en kısa zamanda inceleme yapacağız. Koruma altına alınması gerekiyorsa hemen işlemlere başlayacağız”dedi.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum