23 Eylül 2008

Kızıltepe`de iftar Çadırına ilgi büyük.

Kızıltepe Belediyesi tarafından açılan ve Ramazan ayı boyunca açık tutulacak olan iftar çadırında her gün yaklaşık 500 vatandaşın bir arada iftar açtığı belirtildi.
İlçe merkezindeki meydanda açılan dev iftar çadırının koordinatörlüğünü ise, yörenin kalabalık aşiret yemeklerinin tanınmış aşçısı Hikmet Ölçer yapıyor.
Kızıltepe Belediyesi tarafından açılan ve bir gelenek haline getirilerek her yıl ramazan ayında açılan İftar çadırında hayırsever vatandaşlar da yapılan yemeğin günlük maliyetini karşılayarak katkıda buluna biliyorlar.
İlçe meydanında kurulan iftar çadırında her gün üç çeşit yemek mönüsünün yanında; vatandaşlara tatlı yada meyve ikramında bulunduklarını belirten Hikmet Ölçer, “Kızıltepe Belediyesi tarafından açılan iftar çadırda, dar gelirli vatandaşlarla birlikte ilçede değişik amaçlarla bulunan pazarlamacı yada görevlilerin de yararlandığını görüyoruz. Yapılan bu hayırlı işe bizlerde 12 kişilik ekip olarak, ramazan boyunca hiçbir ücret talep etmeden katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Günlük ortalama 500 kişinin iftar açtığı çadırda; önceki yıla nazaran hayırsever iş adamlarımızın, yemeğin bedelini karşılayarak katkıda bulunduklarını görmek manevi anlamda bizleri sevindiriyor.” Şeklinde konuştu.

Kadir ÜRÜNDÜ

Haber:www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum