24 Eylül 2008

Mardin'den 800 Kişi Hacca Gidecek

Mardin'den hacca gitmek için başvuran 6 bin kişiden 800'ünün hacca gideceği belirtildi.



Mardin'den hacca gitmek için başvuran 6 bin kişiden 800'ünün hacca gideceği belirtildi.
Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, yaptığı açıklamada, hac için kesin kayıtların başladığını ve 26 Eylül’e kadar devam edeceğini söyledi.
Kızılkaya yaptığı açıklamada, Bu yıl hacca gitmek için müracaat eden 6 bin kişi arasında çekilen kura sonucunda 800 kişinin kontenjan kapsamında hacca gideceğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Şirketler aracılığıyla gidecek hacılara önümüzdeki günlerde camilerde hac konusunda seminer verileceğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, kohtenjanların illerin müracaat sayına göre belirlendiğini belirtti. Daha önce basın organlarında yer alan “30 Bin hacı sosyal tesisler tamamlanmadığı için hacca gidemeyecek” şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya “Eksiklik ve aksaklıklar giderildi. İllere kontenjanları bildirildi. Bugün itibari ile kesin kayıtlarımıza başladık. Kayıtlarımız hafta sonuna kadar devam edecek. Bayramdan sonra il ve ilçelerde müftülerimiz ve görevlilerimiz tarafından hacca gidecek vatandaşlarımıza seminerler verilecek. “ dedi.
Kesin kayıtlar 81 ilde birden başlayınca Diyanet İşleri Başkanlığına ait Web sayfasında kısa süreli aksaklık yaşandı.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum