21 Eylül 2008

Mardinli Gençleri Hollywood Heyecanı Sardı

http://img.blogcu.com/uploads/musa47_Geceleri_Mardin.jpg
Mardinli gençler, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilecek film yapım atölyesine büyük ilgi gösteriyor. Hollywood hayalini kuran 400 Mardinli genç, sinema projesi için başvuruda bulundu. Çoğunluğu lise ve üniversite mezunu olan gençlerin en büyük hayali Holiywood'un ünlü yönetmenleri arasına girmek.

Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi proje yöneticisi Nefin Dinç, projeye şu ana kadar 400 kadar öğrencinin başvurduğunu belirterek, çok daha fazla öğrenciye ulaşmak ve bu projeyi Mardin'deki bütün öğrencilere duyurmak istediklerini söyledi. Dinç, "Gençler 10 Ekim 2008 tarihine kadar başvurularını yapabilirler. 18 ay sürecek bu proje sonucunda Mardinli öğrenciler Türkiye'deki önemli sosyal konularda film çekme şansını elde edecekler. State University of New York at Fredonia ve Istanbul'daki Atlantik Film tarafından düzenlenen bu proje ile öğrenciler, konulu film ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitilecekler. Şu ana kadar yoğun bir başvuru talebi var. Mardinlilerin sanata olan merakı bizleri bile şaşırttı." dedi.

Proje sonucunda öğrencilerin kısa filmler çekeceğini ve bazı öğrencilerin 15 günlüğüne Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderileceğini vurgulayan Dinç, "Öğrenciler, burada aldıkları eğitimden sonra filmlerini Amerika'da ve Türkiye'de film festivallerinde gösterecekler. Mardin proje kapsamında seçilen 6 şehirden bir tanesi. Edirne, Konya, Sivas, Antakya ve Artvin proje kapsamına alındı. Ama en büyük ilgiyi Mardin'de gördük." şeklinde konuştu.
Haber: www.mardinliyim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum