4 Eylül 2008

Mardinspor sezona iyi başlamadı! - Abdullah EMRE

Gençlerden kurulu bir takımla Fortis Türkiye kupası 1.kademe maçında Belediye Van karşısına çıkan Mardinspor, rakibinin son 30 dakika on kişi kalmasına rağmen 1-2 skorla elenmekten kurtulamadı. Bu yenilgiyle birlikte hem futbol hem de skor olarak sezona iyi başlamadı.

Pazar günkü takım kadrosunda yer alan İlhan, Fırat ve Yetiş yine ilk onbirde başlarken diğer yeniler ise istekli ve arzuluydular.Teknik heyet Urfa maçındaki oyun sisteminden vazgeçip 4-4-2 sistemini denedi.

İlk yarı sağda İbrahim solda yeni transfer Deniz Tufan ve arkasında Keremcan kanatları iyi kullanan oyunculardı. Fakat en büyük sorunumuz gol yollarında. İlerde bir türlü istenilen performans sergilenmiyor.

Bu maçta ilerde İsrafil Yıldız ve Ediz istenilen gol vuruşlarını yapamadılar. İlk yarıdaki istekli Mardinspor’u beğendiğimi söylemeliyim. Ancak bir sorun var. Yeterli derecede kamp yapılmadığından belli bir bölümden sonra takım yoruluyor. Kondisyon eksikliği göze çarpıyor.

Özellikle ikinci yarı 3. oyuncu değişikliğinin de 55. dakikada yapılmasına anlam veremedim. Hem hava sıcak hem de her an bir sakatlık daha doğabilir. Nitekim ilk yarı bir pozisyonda rakibiyle çok kötü çarpışan Fırat hastaneye kaldırılmıştı.

Maçın son 5 dakikasında ise oyuna ikinci yarı giren Levent sakatlanarak maçı tamamlayamadı ve takım maçı 10 kişi ile bitirdi. Ayrıca maçın uzatmaya gitme ihtimalini göz önünde tutarak oyuncu değişikliğini biraz daha erteleyebilirlerdi.1-2 skordan sonra hakemin yüzde ikiyüz Mardinspor lehine vermediği bir penaltıdan söz etmeliyiz.

Van kalecisi Faruk’un havadan gelen topu elinde sektirmesi ve yere düşen topa Ediz’in yaptığı müdahaleye kalecinin Ediz’in bacağından tutup yere indirmesi kesin penaltı, güreş sporunda ise kaç puandır bilmiyorum ama maalesef hakem Belediye lehine verdiği kırmızı kartın etkisinde kaldı ve ikinci penaltıyı verirsem kıyamet kopar psikolijisinden sıyrılamadı.

Van Belediye’ye baktığımız sert oynayan bir ekip. Birçok pozisyonda arkadan yapılan fauller kartlıktı.Takımda tanıdık simalar göze çarpıyor. Eski oyuncularımızdan Can Polat ilk onbirde, Osman Demir yedek kulübesinde, Ali Köse ise Elazığ lig maçında gördüğü kırmızı kart neticesinde tribünde oturuyordu. Diğer etkili silahları ise Kasımpaşa ve Giresunspor’dan tanıdığımız Aydın Tabak güzel futbolunu iki asistle tamamladı.

Sonuç olarak en büyük sıkıntı gol yolları ve maçın belli bölümlerinde konstre eksikliği ile kondisyon. Bu mağlubiyet ve elenme tabii ki dünyanın sonu değil ama Mardinpor için ders alınması gereken bir karşılaşma oldu. Umarım gerekli mesaj alınır.

N A S I L O Y N A D I L A R

-1-Emin Sarı : 1978 doğumlu tecrübeli kaleci bir çok takımda oynadı. Son olarak Erzincanspor kalesini korudu.Yediği ilk golde kale çizgisinin üstünde olsaydı topu çıkarabilirdi. Tecrübesiyle ve topu oyuna sokmadaki becerisiyle bir numara olmalı.

-3-Keremcan Akyüz: 1989 doğumlu genç sol ayak hem defansta hem de çıkışlarda iyiydi. Karşıyakadan transfer. Savunmanın solunda çok fazla hata yapmadı.

-4-İlhan Kahraman : Bu maçta savunmanın sağında değil de savunmanın göbeğinde oynadı. Hava hakimiyetinde başarılı. Fakat ara toplara dikkat etmesi lazım. İkinci yarının başında yerini Levent’e bıraktı.

-6-Recep Asıl : 1975 doğumlu tecrübeli oyuncu Kaptan olarak sahaya çıktı. Defansın göbeğinde oynadı. Kornerlerde ileri çıktı fakat istenilen vuruşları yapamadı.

-58-Onur Ayın : 1986 doğumlu. Hatayspor’dan transfer. İlk yarı defansın sağında ikinci yarı ise defansın göbeğinde oynadı. Sağda iyi fakat ortada hata yaptı. Topu oyuna sokmada biraz daha hızlı olmalı.

-11-Fırat Sansar: Teknik ekip doğruyu buldu ve Fırat’ı ortada oynattı. Nitekim orta sahada ne kadar etkili olduğunu ilk yarı görmüş olduk. Talihsiz bir sakatlık geçirdi. İlk yarının sonlarında kafa kafaya çarpıştığı rakibiyle soluğu hastanede buldu. Çok şükür ki ciddi bir sakatlığı yok.

-87-Yetiş Karaceceğer: Maçta forvet arkası değil de çift önlibero gibi oynadı. Van Belediyeli Soner’in ceza sahasına gelen topa elle oynaması neticesinde kazanılan penaltıyı gole çeviren isimdi. Çok etkili değildi fakat zamanla tekniğini konuşturmalı.

-10-İbrahim Demir : 1983 doğumlu oyuncu G.Saray amatör de oynadı. Güngören Belediye’den transfer. Kıvrak ve hızlı oluşuyla ilk yarı ve ikinci yarının başında sağ kanatta etkiliydi. İkinci yarı bir topu üst direkten döndü.

-17-Tufan Deniz Gelen: Sol tarafta iyi işler yaptı. İlk maçında geçer not aldı. Manisaspor’dan transfer. Oyunun sonlarında ortaya alındığında onu hapsettiler.

-9-İsrafil Yıldız: Çok etkili değildi. Bir iki pozisyonda kale yerine arkadaşlarını tercih edince etkili olamadı. İkinci yarı yerini Oktay’a bıraktı.

-99-Ediz Kalyon: 1988 doğumlu oyuncu Trabzon Karadeniz’den geldi. Forvette çok etkili olamadı. Çok çalışması lazım.

-7-Rıdvan Sönmez: İlk yarının sonlarında sakatlanan Fırat’ın yerine oyuna girdi. Çok kötüydü. Bir çok topu olumlu kullanamadı.

-20-Levent Yücel: İkinci yarının başında oyuna girdi. Defansın sağında oynadı. Maçın sonlarına doğru sakatlanarak maçı tamamlayamadı.

-41-Oktay Pop: İkinci yarı oyuna girdi. Vasatı aşamadı.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum