25 Eylül 2008

PAZARCILAR DESTEK İSTİYOR.

Mardin’de yeni kurulan halk pazarının tadı kaçtı..

Mardin’de bir süre önce Yenişehir semtinde iki ayrı yerde kurulan semt pazarı esnafı ilgisizlikten yakınıyor. Belediyeden sundurma ve sedir talebinde bulunan pazarcılar, gereken ilgi gösterilmezse halk pazarının ömrünün az olacağını söylüyor.

Yenişehir semtinde iki ayrı yerde kurulan ve ilk haftalarda halkın akın ettiği Pazar, gerekli önlemler alınmayınca sönük geçmeye başladı. Başka illerde yıllarca pazarcılık yaptığını söyleyen Mehmet Salih Eldemir, pazarın ilk haftalarında pazarcıların büyük ilgi gösterdiğini ve karşılık vatandaşında pazara akın ettiğini belirterek, belediyenin gölgeliksiz ve sedirsiz bir alanı pazarcılara tahsis etmesinin yeterli olmadığını söyledi. Eldemir “ Başka illerde belediye sundurma(gölgelik) ve tek tip sedir temin ediyor. Pazarın yakınında tuvalet kuruyor. Esnafımız Pazar acemisi. Derme çatma direklerle iki-üç saat gölgelik yapmaya çalışıyor. Belediyenin destek verip sundurma ve sedir ile sosyal ihtiyaçlarımızı giderecek alanlar yaratmazsa pazarın ömrü kısa olur. Her geçen gün pazarcıların sayısında azalma oluyor. Vatandaşlar da güneşin altında dolaşmak istemiyor. Kış aylarında yağışların altında nasıl Pazar kurulacak, vatandaş nasıl pazara gelecek. Belediye bir an önce önlem almalıdır” şeklinde konuştu.

Haber: www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum