10 Eylül 2008

prof.Dr.Serdar Bedi Omay Mardin Artuklu Üniversitesinin yeni Rektörü Oldu

prof.Dr.Serdar Bedi Omay Mardin Artuklu Üniversitesinin yeni Rektörü Oldu

23 Rektör Atandı
Cumhurbaşkanı Gül, yeni rektörlerden 16’sını ‘türbana özgürlük’ bildirisine imza atan isimlerden seçti. 23 üniversiteden 12’sine ise YÖK’ten gelen listede birinci sırada bulunan rektör adayları atandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK’ün 13 Ağustos’ta belirlediği 69 rektör adayı arasından 23’ünü yeni kurulan üniversitelere atadı. Yeni rektörlerden 16’sını “türbana özgürlük” olarak adlandırılan bildiriye imza atanlar arasından seçen Gül, 23 üniversiteden 12’sine YÖK’ten kendisine gelen isim listesindeki birinci sıra adaylarını seçti.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne YÖK’ün ilk sıraya koyduğu ve Zaman gazetesindeki yazılarıyla tanınan Prof. İlyas Doğan’ı atamayan Gül, bu üniversiteye 2. sıradaki Prof. Dr. İrfan Arslan’ı seçti. Artvin Çoruh Üniversitesi’ne 1. sıra adayı Mehmet Duman’ı atayan Gül, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’ne de 1. sıradaki MEB Milli Eğitim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ı getirdi. Duman, Bilecik Üniversitesi’nde rektör adayı olmuş, birinci sırada yer almasına karşın eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığındaki YÖK yönetimi tarafından liste dışı bırakılmıştı.
Gül’ün, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın danışmanı olarak YÖK’e gelen ve denetleme kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Solak’ı atamaması da dikkat çekti. Yalova Üniversitesi’ne 1. sıradaki Solak yerine 3. sıradaki Prof. Niyazi Eruslu’yu atayan Gül, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne Oxford Üniversitesi’nde doktora yapan Prof. İbrahim Belenli’yi seçti. İzmir’de doğan ve Hakkâri’ye hiç gitmediğini belirten Belenli, YÖK tarafından Köşk’e ilk sırada gönderilmişti. Belenli, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde görev yaparken “türbana hayır” bildirisine imza atmıştı.
Muş Alpaslan Üniversitesi’ne atanan 1. sıra adayı Prof. Dr. Nihat İnanç da, AKP’den Van milletvekili aday adayı olmuştu.

Tek kadın rektör
Gül, Nevşehir Üniversitesi’nin 2. sıradaki adayı Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı rektör olarak atadı. Kılıç, Eylül 2005’ten bu yana Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin müdürlüğünü yürütüyor.
Şırnak Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ali Akmaz, Saadet Partisi Kurucular Kurulu’nda yer almıştı. Bitlis Eren Üniversitesi rektörlüğüne YÖK tarafından 1. sıra adayı olarak gösterilen Prof. Dr. Abdullah Bayram da rektörlüğe atanamadı.
Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğinin TBMM’de görüşülmesinden önce bir grup öğretim üyesi “üniversitelerde özgürlük” bildirisini internette imzaya açmıştı. Gül’ün atadığı 23 rektör arasındaki 16’sı bu bildiriyi imzalamıştı.

Atamaların tam listesi
Rektör olan öğretim üyelerinin atandıkları üniversiteler ile YÖK’ten Köşk’e gönderilen atama listesindeki sıraları şöyle:
- Ağrı İbrahim Çeçen: İrfan Aslan (2)
- Artvin Çoruh: Mehmet Duman (1) n Bartın: Ramazan Kaplan (1)
- Batman: Abdusselam Uluçam (1)
- Bingöl: Gıyaseddin Baydaş (2)
- Bitlis Eren: Mahmut Doğru (2)
- Çankırı Karatekin: Ali İbrahim Savaş (1)
- Iğdır: İbrahim Hakkı Yılmaz (1)
- Karamanoğlu Mehmetbey: Sabri Gökmen (1)
- Kırklareli: Mustafa Aykaç (2)
- Mardin Artuklu: Serdar Bedii Omay (2) n Muş Alparslan: Nihat İnanç (1) n Siirt: Recep Ziyadanoğulları (1)
- Şırnak: Ali Akmaz (1)
- Tunceli: Durmuş Boztuğ (2)
- Yalova: Niyazi Eruslu (3)
Bildiride isimleri bulunmayan diğer yeni rektörlerin YÖK listesindeki sıraları ve isimleri ise şöyle:
- Ardahan: Ramazan Korkmaz (3)
- Bayburt: Murat Mollamahmutoğlu (2)
- Gümüşhane: İhsan Günaydın (1)
- Hakkari: İbrahim Belenli (1)
- Kilis 7 Aralık: İsmail Güvenç (1)
- Nevşehir: Filiz Kılıç (2)
- Osmaniye Korkut Ata: Orhan Büyükalaca (3)

Haber:Bahar Atakan Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum