28 Eylül 2008

Sağanak Yağış Hayatı Felç etti

Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülen sağanak yağış Mardin'de de etkili olmaya başladı. Gündüz saatlerinde kapalı bir havanın etkili olduğu Mardin'de öğleden sonra sağanak bir şekilde yağmur yağdı.

Yaklaşık bir saat süren sağanak yağış Birinci Cadde başta olmak üzere Yeniyol ve kenar mahallerde bazı işyeri ve su evlerde su baskınına sebep oldu. Belediyenin hazırlıksız yakalandığı sağanak yağmurla birlikte bütün kanalizasyon şebekesinin tıkandığı gözlenirken belediyenin parke taşı döşeyerek yapımını yeni bitirdiği birçok sokak ve caddenin ise çöktüğü bildirildi.

Karayolları tarafından kanalizasyon ve drenaj çalışmalarının yapıldığı Vali Ozan Caddesinde de yağmur sularının etkisi ile bozulan yolda birçok haraç masur kaldı. 27 DE 651 plakalı tırın çukurlaşan yolda masur kalması ile kapanan yolda sürücüler karşı şeridinde kapalı olması yüzünden yetkililere tepki gösterdi.

Belediye yönetimine tepki gösteren Şiyar Demir ismindeki sürücü ise Mardin’de her yağan sağanak yağıştan sonra ortaya çıkan manzaranın içler açısı olduğunu belirterek bu durumun Mardin’e hiç yakışmadığını söyledi.

Bayram tatilinin ilk gününde sağanak yağmurdan kaçışan Mardinliler de ilginç görüntüler oluşturdu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarına ve telefon kulübelerine sığınırken yağış sırasında caddelerde yürümek zorunda kalan bazı vatandaşların ise başlarının üzerine karton koliler koyarak yağmurdan korunmaya çalışmaları dikkat çekti.

Bu arada bahar ve yaz mevsiminde neredeyse hiç yağış alamayan ve ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya kalan Mezopotamya Ovası'nda son günlerde etkili olan yağış, ekim yapacak çiftçiyi memnun ederken yağmurla birlikte yağan dolunun ise özellikle üzüm ve meyve bahçelerine zarar verdiği belirtildi.

Haber: www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum