25 Eylül 2008

Soylu, hükümet ve muhalefeti eleştirdi

Partisinin Mardin İl Kongresi'ne katılan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, hem AK Parti'ye hem de CHP'ye yüklenerek, "Bu ülkede cumhuriyeti, laikliği sahiplenmek Baykal'a, adaleti ve dinimizin kutsal değerlerini savunmak AK Parti'ye kalmışsa vay benim ülkemin haline" dedi.


Partisinin Mardin İl Kongresi'ne katılan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, hem AK Parti'ye hem de CHP'ye yüklenerek, "Bu ülkede cumhuriyeti, laikliği sahiplenmek Baykal'a, adaleti ve dinimizin kutsal değerlerini savunmak AK Parti'ye kalmışsa vay benim ülkemin haline" dedi.

DP Genel Başkan Süleyman Soylu, partisinin İl Kongresi'ne katılmak üzere Mardin'e geldi. DP İl Başkanı Cemil Mataracı ve partililer tarafından şehrin girişinde karşılanan Soylu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladıktan sonra Öğretmen Evi'nde düzenlenen kongreye katıldı. Soylu, burada yaptığı konuşmada, hem AK Parti'yi hem de CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Siyasetin zor bir iş olduğunu, siyaseti düzgün ve dürüst yapmaya çalışanların işinin zor olduğunu belirten Süleyman Soylu, "Siyaset yapmak dürüst olmak Mehmet Akif'ten şiirler okumakla olmaz. Dürüst siyaset yaptığını söylemek Menderes ve Özal'ın fotoğrafları arasına kendi fotoğrafını yerleştirmekle de olmaz" şeklinde konuştu.

'Beyaz Yürüyüş' kapsamında ziyaret ettiği yerlerde vatandaşlarla kucaklaştığını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Ziyaret ettiğimiz yerlerde 'Türkiye'yi kurtarın, bu ülkenin Kırat'a ihtiyacı var' diyen insanlara Kırat'ın sevdalıları olarak sessiz kalamayız. 'Türkiye'de alternatif yok' diyenlere, bize sallanan eller Kırat'ın alternatif olduğunu göstermektedir. Kah tarlada insanlarla kah kentlerde esnafla beraber oluyoruz. Gittiğim her yerde sıkıntı var. Tarım ayrı, esnaf ayrı sıkıntıda. Ama bugün ülkeyi yöneten hükümet ve muhalefet, hiçbir sıkıntı yokmuş gibi milletimizin kutsal değerleri, laiklik ve milliyetçilik üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Yıllarca siyaset yaptık, bu ülkeyi idare ettik. Fakat kutsal değerler üzerinden bir gün bile siyaset yapmadık. Sayın Baykal çıkıp diyor ki 'Laikliğin de cumhuriyetin de sahibi benim.' Bu ülkede cumhuriyeti, laikliği sahiplenmek Baykal'a, dinimizin kutsal değerlerini savunmak AK Parti'ye kalmışsa vay benim ülkemin haline.''

BAYKAL BİR TAŞI BİLE KOYMADI

39 yaşında olduğunu hatırlatan Soylu, Baykal'ın 40 yıldan beri siyaset yaptığı bu ülkede taş üstüne taş koymadığını ileri sürdü. Türkiye'nin iç ve dış politikada basiretsizlikle yönetildiğini, cari açığın AK Parti iktidarı döneminde daha da arttığını ileri süren Soylu, Türkiye'nin başındaki en büyük belalardan birinin bugünkü yüksek faiz ve düşük kur politikası olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, AK Parti iktidarı döneminde imalat sanayi ve yerli üretim faktörlerini devreden çıkardığını öne süren Soylu, tarımla uğraşan üreticinin ezildiğini, insanların yarınlarına umutla bakma umudunun da alaşağı edildiğini savundu.

GAP'I SİYASETE ALET ETTİRMEYİZ

DP Genel Başkanı Soyu, Türkiye'nin 2002 yılından beri yüksek faiz politikasına 283 katrilyon tutarında faiz ödediğini ifade iddia etti. Konuşmasının son bölümünde GAP Eylem Planı'na da değinen Soylu, ''6 yıldır bir gün olsun GAP ile ilgilenmeyen sayın Başbakan gelip diyor ki yeni bir hamle başlatıyorum GAP'ı bitireceğim. Günaydın derler sayın Başbakan. Bitirebilirseniz ne ala. Ama biz GAP'ı siyasete alet ettirmeyiz. GAP bu bölgenin makus talihin değiştirecek bir projedir'' diye konuştu.

Kongreye tek listeyle giren Cemil Mataracı güven tazeleyerek yeniden iş başkanlığına seçildi.
Haber: www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum